Odličan dan za srpske juniore zaokružila je Željana Petrović koja je u jednosedu na 200 metara osvojila BRONZANU medalju!

Željana je dobro izveslala trku, i kroz cilj je prošla za 44.99 sekundi.

Trkom sam zadovoljna iako je start možda mogao da bude malo bolji jer sam ih kasnije stigla i dok sam nadoknadila izgubljeno već mi je ponestalo snage tako da je samim tim i finiš bio malo slabiji. U svakom slučaju, drago mi je što juniorsku kategoriju završavam medaljom na ovako jakom takmičenju i radujem se sledećem vikendu kada ću imati čast da nastupim i u seniorskoj konkurenciji„, naglasila je Željana posle trke.

 

Kao i u muškoj i u konkurenciji dama boje Srbije u finalu su branile dve takmičarke. Anastazija Bajuk u finalu je najkraću deonicu izveslala za 45.43 sekunde i zauzela peto mesto.

Zlato i srebro osvojile su predstavnice Mađarske. Pobedila je Sabina Sejak (43.93), dok je drugo mesto pripalo Vandi Zupko (44.00).

 

Bronza Željane Petrović treća je medalja za Srbiju na ovogodišnjim Olimpijskim nadama. Ranije danas u jednosedu na 200 metara zlato je osvojio Đorđe Antonijević, dok je u subotu Branko Lagundžić trijumfovao u K1-500.

Međunarodna sezona takmičenja za kajakaše i kanuiste u sprint disciplinama nastavlja se već narednog vikenda kada će se, takođe u Segedinu, veslati Svetski kup za seniore.