Đorđe Antonijević osvojio je ZLATNU medalјu u jednosedu na 200 metara!

 

Naš junior je odlično izveslao celu trku, s obzirom da je poveo od samog starta i nije dozvolio konkurentima da ugroze njegovu vodeću poziciju. Đorđe je kroz cilј prošao u vremenu 37.41, sa 62 stotinke prednosti u odnosu na rivale.

Ne znam šta da kažem. Trka je bila veoma teška. Od samog starta sam krenuo jako i nisam znao koji sam, ali sam dao sve od sebe do kraja. Spremao sam se za ovo takmičenje nekoliko puta i konačno mi se ostvario cilј za ovu godinu. Završavam juniorsku kategoriju na najbolјi mogući način i nadam se da ću ovako da nastavim i u seniorskoj kategoriji„, rekao je Đorđe posle dodele medalјa.

 

Srebro i bronzu osvojili su domaći takmičari. Drugi je kroz cilј prošao Akoš Oros (38.03), dok je iza njega stigao Krištof Keresteš (38.21).

 

Branko Lagundžić koji je takođe veslao u finalu, takmičenje na najkraćoj deonici završio je na četvrtom mestu. Branku koji je juče osvojio zlato u jednosedu na 500 metara, medalјa u K1-200 izmakla je za trinaest stotinki.

Zlato Đorđa Antonijevića, druga je zlatna medalјa za Srbiju na ovogodišnjim Olimpijskim nadama, pošto je juče Branko Lagundžić trijumfovao u K1-500.