Na ovogodišnjoj regati Olimpijskih nada naši reprezentativci osvojili su tri medalјe, dok su osim toga osvojena i tri četvrta mesta, dok je boje Srbije u finalima branilo čak šesnaest posada.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Selektor reprezentacije za sprint, Pavle Jovanov, zadovolјan je učešćem tima na Olimpijskim nadama:

S obzirom da je ova godina puna izazova i neizvesnosti, pre svega kada pričamo o trenažnom procesu koji je bio težak jer nismo znali, pre svega, da li možemo uopšte da treniramo i neizvesnosti jer nismo znali hoće li uopšte biti takmičenja, odlučili smo da povedemo samo takmičare koji su u poslednjoj godini juniora. Na taj način smo smanjili broj učesnika i tako smanjili mogućnost zaraze kovidom„, naglasio je Jovanov.

S obzirom na pandemiju virusa korona ekipa je pre odlaska u Segedin morala da ispuni uslove koje je Mađarska postavila kako bi strani državlјani mogli da uđu zemlјu. Osim toga, na snazi su i posebni protokoli i na samom takmičenju.

U potpunosti smo poštovali sve protokole koje su nam dali kako Krizni štab i Ministarstvo omladine i sporta, tako i Svetska kajakaška federacija, ali i organizatori u Segedinu gde smo došli sa manjim timom. U ekipi su bili takmičari od kojih smo očekivali medalјe i u to se pokazalo kao dobro jer smo ovogodišnje Olimpijske nade završili sa dva zlata i jednom bronzom„, dodao je selektor.

 

Među takmičarima koji su se borili za medalјe na Olimpijskim nadama nalazi se i nekoliko reprezentativaca koji će dobiti priliku da se takmiče i u seniorskoj konkurenciji i to na Svetskom kupu koji će se održati koliko već predstojećeg vikenda ovde u Segedinu. To su Branko Lagundžić, Želјana Petrović, Anastazija Bajuk, Želјana Petrović, Olivera Mihajlović i Dunja Stanojev.

 

Ekipa koja putuje na Svetski kup delom se sastoji i od mlađih takmičara koji će, kako od naših najbolјih seniora, ali i od ostalih reprezentacija moći da uče i da steknu veoma važno iskustvo učešća na najvećim međunarodnim takmičenjima.

 

Rezultati na Olimpijskim nadama po posadama

K1-200 Đorđe Antonijević ZLATO
K1-200 Želјana Petrović BRONZA
K1-200 Branko Lagundžić 4. mesto
K1-200 Anastazija Bajuk 5. mesto

K1-500 Branko Lagundžić ZLATO
K1-500 Anja Damjanov 6. mesto
K1-500 Olivera Mihajlović 9. mesto
K1-500 Igor Putnik 10. mesto
C1-500 Petar Beronja 9. mesto

K2-500 Želјana Petrović, Anastazija Bajuk 4. mesto
K2-500 Dunja Sarić, Elizabeta Nađ Melјkuti 7. mesto
K2-500 Edvard Perlaki, Relјa Radović 9. mesto
K2-500 Nikola Karanović, Miloš Stojkov polufinale

K1-1000 Branko Lagundžić 4. mesto
K1-1000 Anja Damjanov 9. mesto
C1-1000 Petar Beronja DNF

K2-1000 Dunja Sarić, Elizabeta Nađ Melјkuti 5. mesto
K2-1000 Nikola Karanović, Miloš Stojkov 7. mesto
K2-1000 Igor Putnik, Miloš Pećić polufinale