Kristina Bedeč osvojila je medalju na Šampionatu sveta u maratonu koji se održava u Baskovu. Bedeč osvojila je bronzanu medalju u trci na 3400 metara! U takozvanom “malom maratonu” u kojem je Bedeč šampionka Evrope, odnosno u kratkoj trci veslaju se tri mala kruga, dok se čamac prenosi dvaput, a Kristina je cilj prošla za 16 minuta i 16.37 sekundi.

Prezadovoljna sam time kako sam izveslala trku – kada razmislim, osećam da mi je jedina greška bila što sam bila previše „hrabra“, a zatim nisam imala energije za sprint u završnici trke. Ipak, ova bronzana medalja je za mene posebna, budući da je konkurencija u ovoj trci bila veoma jaka. Mnoge ove devojke su brze i iskusne, pa pre trke nisam vršila pritisak na sebe da se probijem na podijum, već sam se samo usredsredila na to da trku izveslam najbolje što mogu. I kao bonus, došla je medalja – veoma sam ponosna što sam srpski kajak dovela na pobedničko postolje i što smo time završili sezonu sa medaljom na Svetskom prvenstvu za seniore i izuzetno sam zahvalna na podršci“, naglasila je Kristina posle osvajanja medalje.

Zlatnu medalju osvojila je evropska vicešampionka iz Moskve, Vanda Kisli iz Mađarske (16:11.11), dok je srebro pripalo Britanski Lizi Broton (16:14.95).

Kristinu do kraja šampionata u Baskovu očekuje još i trka u maratonu koja se vesla u subotu u 13 sati i 15 minuta.