Na Šampionatu Evrope u maratonu koji se održava u glavnom gradu Rusije, Kristina Bedeč osvojila je zlatnu medalju u trci na 3600 metara. Kristina je u takozvanom “malom maratonu”, odnosno u kratkoj trci u kojoj se veslaju tri mala kruga, dok se čamac prenosi dvaput kroz cilj prošla za 15 minuta i 20.80 sekundi.

Srebro i bronzu osvojile su takmičarke iz Mađarske: druga je kroz cilj prošla Vanda Kisli (15:21.44), dok je treća bila Zofija Čelaj (15:22.24).

 

FOTO: Всероссийской федерации гребли на байдарках и каноэ

 

Ovo je moja treća poseta Moskvi jer sam ovde već bila 2014. i 2016. godine i volim da učestvujem na takmičenjima koja se održavaju na ovoj stazi. Mislim da mi donosi sreću“, naglasila je Bedeč posle osvajanja medalje.

Što se same trke tiče, moram da kažem da sam i pored teške situacije u svetu srećna što su najbolji takmičari uspeli da dođu u Moskvu i učestvuju na ovom Prvenstvu Evrope. Bilo je jasno da neće biti laka trka. Na samom početku trke u prvom krugu sam napravila grešku i morala dam da ubrzam kako bih stigla ostale takmičarke. U drugom krugu sam konačno uspela to da uradim i preuzmem vođstvo i zadžim ga do kraja trke“, objasnila je Bedeč.

 

Kristinu na prvenstvu u Moskvi očekuje još i finale u maratonskoj trci na 25.9 kilometara. Veslaće se sedam velikih i jedan mali krug, dok će se čamac prenositi šest puta. Trka se vesla u subotu od 14 sati.

Rezultate Prvenstva Evrope u maratonu možete pronaći OVDE.