Marija Dostanić i Bilјana Relić nove su šampionke Evrope u dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine!

 

Dostanić i Relić u Račicama su do zlatne medalјe stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1:45.508.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Jako sam zadovolјna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalјu. Veoma sam ponosna i na moju partnerku, Bilјanu Relić, i presrećna sam što smo uzele zlato„, naglasila je Marija Dostanić posle dodele medalјa.

Osvajanjem zlata u Račicama Dostanićeva i Relićeva su tituli juniorskih šampionki Starog kontinenta iz 2016. godine dodale i zlato u konkurenciji mlađih seniorki.

Odličan je osećaj s obzirom da sam sa Bilјom uzela i kao juniorka zlatnu medalјu i što smo sada uspele da ponovimo taj rezultat u mlađim seniorkama i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti da osvajamo zlato„, naglasila je Dostanićeva.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Mariji Dostanić prethodno je medalјa u jednosedu na 500 metara izmakla za 34 stotinke, s obzirom da je kroz cilј prošla kao četvrta.

 

„Bila sam jako tužna, ali uspela sam da se koncentrišem na dvosed i dobro smo se pokazale„, zadovolјna je Dostanićeva.

FOTO: Nebojša Radović / KSS