Strahinja bez straha za novo zlato Srbiji na šampionatu Starog kontineta u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore 2022.

U disciplini K1-200 metara juniori mladi srpski kajakaški lav Strahinja Dragosavljević poput strele izveslao je finalnu trku i vremenom 35.602 srpskoj selekciji na Adi Ciganliji doneo četvrto odličje, drugo zlato! Iza sebe Strahinja je ostavio kolegu iz Nemačke Tilmana Somera koji je osvojio srebro rezultatom 35.687 i Slovenca Matevža Manfreda koji je do bronze stigao vremenom 35.812. Osvajanjem zlatne medalje u najbržoj disciplini, Strahinja je nastavio porodičnu tradiciju i na najbolji način krenuo šampionskim stopama starijeg brata Marka.

 

FOTO: Nebojša Radović

 

“Osećam se sjajno, pun sam adrenalina, srce mi je veliko. Bilo mi je samo jedno u glavi, da vidimo zastavu Srbije kako se vijori, da čujemo našu himnu I da budem prvi. Sve vreme pred trku, dok sam bio u vodi samo sam sebi ponavljao ‘ja sam šampion, ja sam šampion” i eto postao sam šampion”, podelio je prve utiske šampion Evrope.

Strahinjin stariji brat je Marko Dragosavljević koji je dvostruki seniorski šampion Evrope u istoj disciplini, i prema Strahinjinim rečima, najveći mu je uzor i podrška.

 

FOTO: Nebojša Radović

 

“Moj stariji brat je naš proslavljeni šampion, to mi je velika pomoć i donosi mi mir što imam nekoga ko me gleda, bodri, ko je tu da bude uz mene pred trku kad mi bude loše da mi da snagu i da podeli samnom sreću kada sam srećan. Raskrčio mi je put, jako sam mu zahvalan i srećan sam što ga imam i boljeg brata ne mogu da imam. Iako je na pripremama u drugom gradu, došao je na finale da me bodri i uvek da sve od sebe gde koje god takmičenje da je u pitanju da dođe i da me bodri i ne znam da li bi mogao otići na trku bez njega. Odmah krećem kod brata da nastavim sa pripremama, jer tu sam gde sam, nema odmora, a i prezime mi tako nalaže da moram nastaviti šampionskim stopama” – zaključio je Strahinja Dragosavljević.

 

 

FOTO: Nebojša Radović