Bojan Zdelar plasirao se u finale Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u jednosedu na 1000 metara.

Zdelar je do mesta u borbi za preostalu kvotu u toj olimpijskoj disciplini namenjenu takmičarima iz Evrope izborio ubedljivom pobedom u kvalifikacionoj trci. Bojan je kroz cilj prošao za 3 minuta i 38.93 sekunde, što je skoro sekund brže od ostalih takmičara.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

 

Izuzetno sam zadovoljan početkom takmičenja u Mađarskoj. Trka je prošla kako sam i planirao – veslao sam svoju trku, nisam bio među vodećima na početku ali sam vremenom obišao konkurente i tu poziciju zadržao do kraja. Odlično se osećam i radujem se sutrašnjem finalu“, rekao je Zdelar posle trke.

 

 

Finale jednoseda na 1000 metara vesla se sutra 0d 11 i 15 časova.

 

FOTO: Nina Jelenc / EKA

 

Naša predstavnica u kanuu jednokleku na 200 metara, Tijana Arsić, nije uspela da se plasira u finale Evropskih kvalifikacija za Tokio. Arsićeva je takmičenje završila u polufinalu pošto je zauzela 4. mesto.

 

Plasman u finale u borbu za olimpijsku kvotu iz poliufinala izborile su tri prvoplasirane takmičarke.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

 

U poslepodnevnom programu prvog dana takmičenja na stazu će izaći još dve srpske posade. U dvosedu na 1000 metara od 15:49 nastupiće Ervin Holpert i Mihailo Subotić, dok će u dvosedu na 500 metara u 16:15 startovati Marija Dostanić i Kristina Bedeč.