Na ovogodišnje osnovne pripreme u tradicionalnoj bazi srpskih kajakaša u Antaliju, otputovao je veliki broj takmičara koji su mesto na pripremama izborili prema pravilniku Saveza.

Cilj ovih priprema je bio da u zimskom periodu preveslamo što veći broj kilometara u podneblju gde je klima povoljna za tu vrstu treninga. Uz dobre uslove i kvalitetnu logistiku kompletan ovaj pripremni period od ukupno šest nedelja, obavljen je po planu trenera. S obzirom da nas već u maju očekuju učešća na Svetskim kupovima, na kojima će biti i izvršena konačna selekcija našeg nacionalnog tima koji će nas predstavljati na evropskom i svetskom prvenstvu, naša ekipa tad treba da bude u izvrsnoj formi, tako da je ovaj trenutak izabran u skladu sa predstojećom sezonom“, objasnio je selektor reprezentacije u sprintu, Miroslav Rodić.

Za razliku od prethodnih godina, vremenske prilike u Antaliji nisu u potpunosti išle na ruku našim takmičarima.

Pratilo nas je izuzetno hladno vreme i pri kraju priprema smo imali nekoliko takmičara koji su se perhladili, međutim, zahvaljujući timskom lekaru prebrodili i te teškoće, te možemo reći da su svi zadovoljni pripremama“, dodao je selektor Rodić.

Osim srpske ekipe u Antaliji je ove godine boravio i veliki broj takmičara drugih reprezentacija.

Ove godine osim vremenskih uslova koji nisu bili idealni, pratila nas je i velika gužva na treninzima na vodi gde je po nekad bilo i 30 pratećih čamaca i preko 130 takmičarskih čamaca. Međutim i pored toga kako unutar našeg tima, tako i sa ostalim ekipama postojala je maksimalna saradnja, i siguran sam da smo za proteklih šest nedelja napravili odličnu osnovu za napornu sezonu koja je pred nama“, zaključio je Mika Rodić.

Na pripremama u Turskoj boravili su:

Aleksandar Jovanović, Anastazija Bajuk, Anđelo Džombeta, Bojan Zdelar, Branko Lagundžić, Dimitrije Stojšić, Dina Bacelј, Dunja Stanojev, Ervin Holpert, Katalin Gere, Luka Manjenčić, Luka Stojkov, Marija Dostanić, Marko Dragosavlјević, Marko Novaković, Marko Subotić, Mihailo Subotić, Milenko Zorić, Nebojša Grujić, Nikola Kovačević, Nikola Rasulić, Olivera Mihajlović, Stefan Vekić, Stefan Vrdolјak, Strahinja Stefanović, Tijana Arsić, Velјko Dovragović, Vladana Pešić, Vladimir Torubarov, Vojin Rudović i Želјana Petrović.

Na pripremama su sa takmičarima, osim selektora Miroslava Rodića, bili i treneri: Uroš Pavlović, Nenad Kosijer, Đurica Levnajić, Uroš Mitjev, Simo Boltić i Dušan Ružičić. Da bi takmičari na što bolji način mogli da iskoriste osnovne pripreme, u Antaliji je boravio i fizioterapeut Miloš Malešević, kao i lekar Predrag Milković.

Prvo izborno nacionalno takmičenje za sastav reprezentacije je Kup Srbije koji se od 28. do 30. aprila održava na Adi Ciganliji, dok je prvo nacionalno takmičenje, Prvenstvo Srbije na 5000 metara 16. aprila u Bačkoj Palanci.