Trećeg dana Svetskog kupa u spustu na divljim vodama u Celju, veslane su trke u disciplini sprint u odličnom uslovima.

Marko Marjanović zauzeo je odlično osmo mesto u finalu kajaka jednoseda, pošto je trku izveslao za 30 sekundi i 63 stotinke. Sva tri mesta u finalu pripala su domaćim takmičarima, koji su tako nastavili dominaciju u toj discpilini. Trijumfovao je Nejc Znidarčić (29.57), srebro je osvojio Anže Urankar (29.63), dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo Tim Novak (30.29). O jačini konkurencije u kojoj je Marjanović zauzeo osmo mesto, najbolje govori podatak da su prva sedmorica takmičara kroz cilj prošla u razmaku od jedne sekunde, dok je prvih četrnaest takmičara, trku završilo za 1.48 sekundi.

 

FOTO: Nina Jelenc

 

Elena Petrović i Milica Kostov zauzele su peto mesto u finalu C2, pošto su stazu izveslale za 49 sekundi i 99 stotinki. Prve dve pozicije na pobedničkom postolju osvojile su posade Francuske. Pobedile su Bezia i Gober (39.94), dok je srebro pripalo posadi Valdenatr i Vine (41.13). Treće mesto pripalo je Kratohvilovoj i Strilkovoj iz Češke (44.37).

Petrovićeva se takođe takmičila i u kajaku. Ona je u prvoj vožnji zauzela 25. mesto u vremenu 43.26 sekunde, dok je u drugoj vožnji trku izveslala za 45.22 sekunde što joj je donelo 24. mesto.

Sve rezultate Svetskog kupa u spustu na divljim vodama u Celju, možete pronaći klikom ovde.