Dosta uzbuđenja viđeno je na Savskom jezeru na Adi Ciganliji na Kupu Srbije za 2022. godinu. Za tri dana takmičenja 130 učesnika izveslalo je 87 trka u svim starosnim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori, seniori) na tri distance (1000, 200 i 500 metara).

Kup je završen trkama parakajakaša, SUP daski i izbornom trkom u mešovitim dvosedima na 500 metara. Rezultate kupa Srbije za 2022. godinu možete pronaći ovde.

 

FOTO: Nebojša Radović

Osim takmičenja na Kupu, za tri dana takmičenja na Adi Ciganliji izveslane su i trke prvog Nacionalnog izbornog takmičenja u grupnim posadama u konkurenciji seniora za sastav reprezentacije koja će se takmičiti na međunarodnoj sceni, počevši sa Svetskim kupovima u Račicama (Češka) i Poznanju (Poljska).

“Zadovoljan sam onim što sam video na Adi za ova tri dana. Prvi pokazatelj je da su svi dobro i naporno radili od oktobra kada su počeli pripreme za sezonu koja je ispred nas. Prva dva zadatka u sezoni smo, dakle, dobro obavili, a sada sledi nastavak izbornog procesa koji podrazumeva učešće na Svetskim kupovima. Ono što me još više raduje jesu i rezultati mlađih kategorija, s obzirom da smo mi ove godine domaćini Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore“, naglasio je selektor za sprint, Miroslav Rodić.

Naredna takmičenja za naše najbolje sprintere su Svetski kup u Račicama (20-22. maj), i Svetski kup u Poznanju (26 – 29. maj).