Drugog dana takmičenja na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u prepodnevnom programu nastupio je jedino Bojan Zdelar u finalu jednoseda na 1000 metara.

Zdelar je trku izveslao za 3 minuta i 45.77 sekundi što mu je donelo 6. mesto. Trijumfovao je Artur Peters iz Belgije (3:40.33), dok je drugo mesto pripalo Gijomu Beržeru iz Francuske (3:40.95). Treći je kroz cilj prošao Norvežanin Lars Magne Ulvang (3:41.23).

Na dodatnim evropskim kvalifikacijama za Tokio samo prva dvojica iz finala izborila su dodatnu kvotu za učešće na Olimpijskim igrama.

Narednu šansu za osvajanje kvote koja vodi u Tokio, Zdelar će imati na globalnim olimpijskim kvalifikacijama koje se 20. i 21. maja veslaju u Barnaulu u Rusiji.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

U poslepodnevnom programu drugog dana takmičenja na Evropskim kvalifkacijama za Olimpijske igre, nastupiće dve srpske posade.

Posada muškog dvoseda na 1000 metara, Ervin Holpert i Mihailo Subotić takmičiće se u finalu od 18 sati i 55 minuta. Dok će se Marija Dostanić i Kristina Bedeč za kvotu za Olimpijske igre boriti od 19:12 časova.

U konkurenciji dvoseda na Evropskim kvalifikacijama samo pobednici finalnih trka izboriće kvotu za ovogodišnje Olimpijske igre.

Sve rezultate Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre kao i predstojećeg Svetskog kupa možete pronaći klikom OVDE.