Proteklog vikenda na stazi sportskog centra “Matka” održan je 52. Ilindenski kajak slalom. Srpski predstavnici osvojili su tri medalje na takmičenju u Severnoj Makedoniji.

U najjačoj konkurenciji u K1, Marko Đorđević osvojio je srebrnu medalju, pošto je trku završio za 101.01 sekund, bez kaznenih poena. Zlato je pripalo domaćem takmičaru, Angelu Petruševu, dok se bronzom okitio Italijan Lorand Đoši.

FOTO: Kajakaški savez Makedonije

 

Miloš Jeftić, iako je imao drugo vreme zbog šest kaznenih poena zauzeo je četvrtu poziciju. Osim njega, odličan rezultat postigli su mladi Vuk Blažić i Marko Kesić koji su zauzeli 7, odnosno 8. mesto u finalu.

FOTO: Kajakaški savez Makedonije

 

Zlato je pripalo i Pavlu Zdravkoviću u C1, kao i mladoj Željani Čingelić u K1.

FOTO: Kajakaški savez Makedonije

 

Prvi dan takmičenja na 52. IKAS-u održano je i drugo izborno takmičenje za sastav reprezentacije u slalomu, na kojem su Marko Đorđević i Miloš Jeftić potvrdili mesto u nacionalnom timu.

FOTO: Kajakaški savez Makedonije

 

Marko i Miloš potvrdili su svoj status u reprezentaciji. Žao mi je što Miloš zbog kaznenih poena nije uspeo da osvoji medalju, ali me raduje to što je i pored toga imao odlična vremena celog vikenda. Takođe sam zadovoljan i što su naše mlade snage pokazale da se u njima krije potencijal koji vrednim radom može da dođe do izražaja“, naglasio je selektor za slalom, Goran Jovanović.

Sve rezultate 52. IKAS-a možete pronaći klikom OVDE.

Treće Nacionalno izborno takmičenje za sastav reprezentacije u spustu veslaće se 20. juna na stazi Buk Gmrčić.