Drugog dana takmičenja na regati Olimpijskih nada naši predstavnici osvojili su tri medalje!

 

 

Dina Bacelj osvojila je srebrnu medalju u jednosedu na 500 metara u konkurenciji takmičarki do 16 godina. Baceljeva je u finalu trku izveslala za 2 minuta i 01.426 sekundi. Zlato je osvojila Italijanka Sara Del Grata (1:59.632), dok se bronzom okitila Maja Horvat iz Mađarske (2:01.848). Katalin Gere koja se takođe takmičila u K1-500 takmičenje je završila u polufinalu u kojem je zauzela peto mesto.

Dunja Stanojev osvojila je bronzanu medalju na regati “Olimpijskih nada” u Račicama. Stanojevljeva je medalju osvojila u jednosedu na 500 metara u konkurenciji takmičarki do sedamnaest godina pošto je trku izveslala za 1 minut i 59.267 sekundi. Zlato je osvojla Slovakinja Bjanka Sidova (1:55.759), dok je srebro pripalo Greti Kertes iz Mađarske (1:58.531). Naša druga predstavnica u toj disciplini, Vladana Pešić, u polufinalu je zauzela peto mesto, što nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Medalju je osvojila i naša posada dvoseda na 500 metara u konkurenciji takmičarki do šesnaest godina, Katalin Gere i Dina Bacelj osvojile su bronzanu medalju, pošto su finale izveslale za 1:53.944. Zlato i srebro osvojile su posade Mađarske. Naša druga posada u istoj konkurenciji, Dajana Urtajl i Eleonora Nađ u polufinalu su kroz cilj prošle kao sedme.

 

 

Ostali rezultati srpskih takmičara

 

U17

Luka Manjenčić zauzeo je osmo mesto u jednosedu na 500 metara u konkurenciji takmičara do 17 godina, pošto je stazu izveslao za 1 minuta i 48.572 sekundi. Naš drugi predstavnik u istoj disciplini, Aleksandar Jovanović, takmičenje u K1-500 završio je u kvalifikacijama. Titulu je osvojio Nikolaj Bride iz Danske (1:42.890).

Mihajlo Malović u polufinalu jednokleka na 500 metara zauzeo je peto mesto u polufinalu. Titula je pripala Poljaku Damjanu Kacperu Sjeradžanu.

Obe naše posade u dvosedu na 500 metara u konkurenciji takmičara do 17 godina takmičenje su završile u polufinalu. Mihajlo Jeftić i Damir Ikić zauzeli su četvrto mesto, dok su Mihajlo Petović i Lazar Trifunović tu rku završili na šestom mestu.

Naša ženska posada K2-500, Jenifer Bošnjak i Beatriks Orban, zauzele su peto mesto u polufinalu.

Posada muškog četverca na 500 metara u sastavu Adam Kovač, Luka Jakovljević, Tamaš Kobrehel i Veljko Vještica takmičenje u Račicama završio je zauzimanjem sedmog mesta u polufinalu.

 

U16

Oba naša predstavnika u jednosedu na 500 metara u konkurenciji do šesnaest godina, takmičenje su završili u polufinalu. Lazar Dubaić zauzeo je sedmo, dok je Nikolas Andrić u svom polufinalu zauzeo četvrto mesto. Plasman u finale izborila su po prva trojica iz polufinala.

Marko Nikolić takmičenje u jednokleku na 500 metara završio je u polufinalu u kojem je zauzeo deveto mesto. Zlato je osvojio Mihail Klučeak iz Moldavije.

Vuk Kramer i Luka Jakovljević u dvosedu na 500 metara zauzeli su šesto mesto u polufinalu, dok su Balaž Berec i Lazar Milanović takmičenje završili u kvalifikacijama trku završili na sedmom mestu.

 

U15

Strahinja Dragosavljević zauzeo je sedmo mesto (1:52.046) u finalu jednoseda na 500 metara u konkurenciji takmičara do petnaest godina. Zlato je pripalo Alfonsu Gasparu iz Portugala (1:46.362). Naš drugi predstavnik u toj disciplini, Veljko Vještica stao je u polufinalu u kojem je zauzeo peto mesto.

Eleonora Nađ koja se takmičila u istoj disciplini u oplufinalu je zauzela sedmo mesto, dok je Žofi Horvat takmičenje završila u kvalifikacijama u kojima je zauzela osmo mesto. Titulu je osvojila Nemica Finja Hermanusen.

Poslednjeg dana takmičenja na regati Olimpijskih nada u Račicama veslaće se trke u disciplinama na 200 metara.