U svetlu pandemije korona virusa, situacije u vezi sa tim virusom u našoj zemlјi kao i odlukom Međunarodne kajakaške federacije, Kajakaški savez Srbije odlučio je da otkaže ili odloži sva kajakaška takmičenja do 1. juna 2020. godine.

Savez je ovakvu odluku doneo usled uvedenog vanrednog stanja u državi, prateći upustva Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i posle odluke Svetske kajakaške federacije koja je odlučila da suspenduje kompletan međunarodni program do 31. maja 2020.godine.

Nacionalno izborno takmičenje za seniore i Kup Srbije na 5km planirani da se održe od 10. do 12. aprila neće moći da se realizuju. Savez razmatra mogućnost za organizovanje tih takmičenja sredinom juna. Odluka u vezi s tim biće doneta krajem aprila, ali će Savez biti vođen sposobnošću svih sportista da učestvuju na tim takmičenjima.

Pod trenutnim ograničenjima, najveći broj sportista nije u mogućnosti da normalno trenira.

Savez ovom prilikom izražava uverenje da će sva nacionalna takmičenja planirana za ovu godinu biti realizovana, ali po promenjenom rasporedu i radi na tome da obezbedi da svi takmičari kada je u pitanju nastup na istim imaju ravnopravan status.

Savez ovom prilikom ne krije razočaranje zbog promena u programu, ali deluje na zaštiti zdravlјa i dobrobiti svih koji su uklјučeni u takmičenja.

Poslednji status takmičenja, aktuelni od 19. marta 2020. godine, je sledeći:

  • Sva nacionalna takmičenja se odgađaju ili otkazuju od danas do ponedelјka, 1. juna
  • Za sva takmičenja koja su predviđena da se održe nakon 1. juna 2020. godine, Savez svakodnevno pratiti situaciju i ažuriraće se čim stignu nove informacije