Strahinja Stefanović ispunio je svoj san da se takmiči na najvećem sportskom takmičenju, Olimpijskim igrama.

To je san svakog sportiste i meni je drago što sam uspeo da izborim plasman na Olimpijske igre. Veoma sam srećan i uzbuđen. Vremena je sve manje i takmičenje će uskoro da počne. U ponedeljak treba da putujem, već sam uzbuđen zbog toga!“, naglasio je Strahinja.

Stefanović će boje Srbije braniti u jednosedu na 200 metara, u disciplini u kojoj je mesto na igrama u prestonici Japana izborio 2019. godine.

Imali smo čak jednu godinu više da treniramo. Pokušali smo da se fokusiramo na sebe i da poradimo na nekim nedostacima koje smo imali. Zaista sam u dobroj formi i mislim da ću u Tokiju pokazati svoj najveći kvalitet i da ćemo najzad uspeti, posle svega onoga što se dešavalo, da ostavimo sve iza sebe, da zaboravimo celu godinu i da pokažemo ono što znamo“, dodao je Stefanović.

Takmičenje u Tokiju prve su Olimpijske igre u Stefanovićevoj karijeri. Strahinja naglašava da je uzbuđen onim što ga očekuje u Olimpijskom selu, ali dodaje da će pre svega biti koncentrisan na trke.

Zaista ne mogu da stvorim sliku u glavi kako će to da izgleda. Ovo su moje prve Olimpijske igre i uopšte ne znam kako će sve da funkcioniše i kako će da bude tamo. Biće i ostali sportisti tamo i moći ćemo da se družimo, ali će mi u fokusu biti samo moje trke i gledaću da se najviše baziram na to“, naglašava Strahinja.

Bez obzira što su Letnje igre 32. Olimpijade njegove prve u karijeri, a s obzirom da će disciplina K1-200 posle Tokija prestati da bude u olimpijskom programu, Strahinja otkriva želju:

Nadam se da ću posle Tokija biti na ovom ‘počasnom’ zidu u Kajakaškom savezu Srbije jer se na njemu nalaze oni koji su postigli odlične rezultate i nadam se da ću biti tu gde su i oni. To je nešto što će me predstavljati ovde i što će za čitav moj život biti deo istorije“, iskren je Strahinja.

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Strahinje Stefanovića, takmičiće se još u Milica Novaković i Bojan Zdelar.

 

 

Raspored trka u kajaku sprint na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i rezultate, možete pronaći OVDE.