U utorak 26. jula 2022. godine u Augsburgu u Nemačkoj počinje Svetsko prvenstvo u slalomu za seniore. Na prvoj veštačkoj stazi u divljim vodama Eiskanalu koja je deo Augsburške Svetske baštine UNESKO-a nastupaće oko 380 takmičara iz 70 zemalja. Takmičenje traje do 31. jula kada su predviđene finalne trke i ceremonija zatvaranja.

Prvi dan takmičenja za reprezentativce Srbije je sreda 27. jul kada će od 10 sati i 13 minuta nastupiti u timskoj trci K1x3 u sastavu: Miloš Jevtić, Marko Đorđević i Vuk Bazić. Narednog dana takmičenja naši sportisti koje predvodi selektor Goran Jovanović nastupaće u kvalifikacionim trkama jednoseda K1. Trideset sportista sa najboljim rezultatom iz prve kvalifikacione grupe i deset iz druge plasiraće se u polufinale, dok će deset najbržih takmičara u polufinalu zauzeti mesto u finalnoj trci. U disciplini K1 u kojoj nastupaju naši takmičari finale je planirano za subotu 30. jul 2022. godine u 12 sati i 40 minuta.

Više informacija o tamičenju na internet adresi: https://www.augsburg2022.com/en

Rezultate takmičenja možete pratiti na linku https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/augsburg-2022/results