U Oklahoma sitiju u Sjedinjenim Američkim Državama održava se ICF Superkup na kojem se takmiče Kristina Bedeč i Milica Novaković.

Prvog dana takmičenja veslane su trke u jutarnjem i noćnom programu.

U prepodnevnom programu veslana je trka na 1000 metara u nešto drugačijem formatu. Naime, takmičari su na standardnoj stazi za sprint veslali trku na 1000 metara, ali su, kao na maratonu imali jedno istrčavanje – morali da izađu iz vode i trče sa svojim čamcem. Istrčavanja su sastavni deo maratonskih trka, ali retko deo sprinta.

U toj neuobičajenoj trci prva dva mesta pripala su srpskim kajakašicama. Trijumfovala je Kristina Bedeč (5:05.53), ispred Milice Novaković (5:10.46), dok je bronzu osvojila Marija Povh iz Ukrajine (5:13.63).

 

FOTO: ICF

 

Bedeč je tako učvrstio je svoju poziciju jedne od najsvestranijih takmičarki u ženskom kajaku. Bedeč se redovno takmiči u sprintu, maratonu i od nedavno i stand up veslanju.

Ovo je bila jaka konkurencija. Do sada nismo imali ovakvu trku sa istrčavanjem, pa nisam znala šta da očekujem. Definitivno sam imala prednost jer veslam i maraton, ali je i dalje bilo teško. Zaista volim zabavne trke. Svetski prvaci su uvek veoma ozbiljni, ali ovde je vrlo prijateljska atmosfera“, naglasila je Kristina posle trke.

 

U noćnom programu veslane su trke na 350 metara pod reflektorima. I taj deo takmičenja ima nešto drugačiji format od standardnog, prema kojem takmičari kvalifikacione trke veslaju u manjim grupama sve do finala u kojem se takmiče četiri kajakašice. U toj disciplini trijmfovala je Milica Novaković (1:19.91) ispred Ane Pulavske iz Poljske (1:20.36), dok je bronza pripala Ukrajinski Mariji Povh (1:20.97). Kristina Bedeč zauzela je prvo mesto u B finalu (1:19.51).