Neven Kleut u pojedinačnom nastupu finala u sprintu, poslednjeg  dana SP u spustu za juniore i mlađe seniore u Češkoj bio je trinaestoplasirani sa vremenom 58,74 sekunde.  Reprezentativac Srbije iz Čačka, u kategoriji mlađih seniora, imao je zaostatak za pobednikom trke, svetskim šampionom Čehom Zapletalom 4,07 sekundi. I preostale dve medalje pripale su zemlji domaćina, srebro Matejičeku, a bronza Sindelaru. U finalnoj trci sprinta nastupalo je 15 takmičara.

Osim finalnih trka u pojedinačnim nastupima, danas su Češkoj veslane I timske trke. Naš mlađe seniorski sastav na svom nastupu izveslao je vreme 1:10,69 u sastavu Neven Kleut, Alen Tahirović I Mateja Lukić, što je bilo dovoljno za plasman na 11. mesto od 14 ekipa učesnica finalne trke. Češki tim osvojio je zlato, srebro je pripalo Švajcarcima, a bronza Nemcima.

U juniorskoj ekipnoj srint trci naši momci u sastavu: Ilija Kleut, Aleksan Miliunović I Bogdan Đurić diskvalifikovani su.

 Naši predstavnici imali su i timski nastup u kanu dvosedu ali nisu uspeli završtiti trku.

 Onlajn rezultate možete pronaći na sledećem linku https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-championships/roudnice-nad-labem-2023/results .