Vlada Republike Srbije posle prošlogodišnjeg veoma uspešno realizovanog projekta usvojila je  i za ovu godinu Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije virusa COVID – 19, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinara.

I ove godine država podržava sistem sporta, ulažući značajna sredstva za neometano funkcionisanje za sportske klubove iz cele zemlje. Novčana sredstva biće uplaćena i između ostalog i kajakaškim klubovima. Zahvalni smo i Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem što  prepoznaju značaj sporta i rekordnim ulaganjima u dalji njegov razvoj  doprinose stvaranju uslova za ostvarivanje  takmičarskog potencijala naših sportista što ima za posledicu  ostvarivanje vrhunskih rezultata za našu zemlju“, rekao je predsednik Saveza Mirko Nišović.

Novčana sredstva opredeljena kajaku, kao i prošle godine kada su sredstva dobili klubovi iz Novog Sada, Bačke Palanke, Šapca, Obrenovca, Zemuna, Sremske Mitrovice, Borče i Beograda u iznosu od 20 miliona dinara, biće dodeljena za dalji razvoj 8 kajakaških klubova u zemlji.

Po 2,5 miliona ove godine opredelili smo se da dobiju klubovi iz Niša, Kanjiže, Novog Kneževca, Zemuna, Zrenjanina, Surčina, Bezdana i Sente. Vodimo računa o ravnomernom razvoju kajakaškog sporta u našoj zemlji“, zaključio je Nišović.