Defileom nacionalnih zastava i učesnika na trgu u Augsburgu otvoreno je Svetsko prvenstvo u slalomu za seniore. Olimpijska slalom staza predstavlja jednu od 22 objekta UNESKO Svetske kulturne baštine Augsburga. Posle 50 godina od otvaranje Eiskanal staze za Olimpiske Igre u Minhenu 1972. godine, Augsburg je ponovo domaćin Svetskog prvenstva u slalomu. Svake sekunde se u Eiskanal ispušta 10 kubnih metara vode što predstavlja 300 milijardi litara vode svake godine.

U konkurenciji 380 takmičara iz 70 zemalja sveta našla su se i naša tri reprezentativca: Miloš Jevtić, Marko Đorđević i Vuk Bazić na čelu sa selektorom Goranom Jovanovićem.

Danas je startovala timska trka K1x3 i reprezentacija Srbije je zauzela 27. mesto sa vremenom 181 sekund i 29 stotinke. Zaostatak za prvoplasiranom Nemačkom iznosi 89 sekunde i 39 stotinke. Drugo mesto zauzela je reprezentacija Velike Britanije, dok je bronazanu medalju osvojila reprezentacija Francuske.

Sutra su na programu kvalifikacije pojedinačnih trka u disciplini K1. Od naših reprezentativaca prvi startuje Vuk Bazić u 10 sati i 43 minuta, dok će Marko Đorđević startovati u 11 sati i 7 minuta, a Miloš Jevtić u 11 sati i 8 minuta.