Sportskim talentima iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, uručeni su danas ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Sportski talenti Vojvodine.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, ugovore je dobilo 106 mladih sportista, a za njihove stipendije je ove godine izdvojeno ukupno 20 miliona dinara.

Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara.

Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

Cilј projekta Sportski talenti Vojvodine, koji se realizuje od 2012. godine, jeste da se identifikuju, prate i finansijski podrže perspektivni i talentovani mladi sportisti i treneri na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Među  sportistima koji su danas potpisali ugovore  sa  Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, našlo se pet aktuelnih juniorskih  reprezentativaca:Katalin Gere (Tisin cvet-Senta), Žofi Horvat i Anja Loknar (Dunav-Bezdan), Veljko Vještica i Dina Bacelj (Takrett-B.Palanka). Stipendiju je ostvario i  perspektivni reprezentativni trener iz Bačke Palanke Simo Boltić (Tarkett).