Naš najbolji jednosedaš posle  jučerašnjeg 4. mesta u A finalu na 500m, Bojan Zdelar je u A finalu olimpijske discipline k1 1000m bio šestoplasirani. Zaostatak našeg takmičara za aktuelnim olijmpijskim, svetskim i novim -starim evropskim šampionom  Madjarem Balitnom Kopašem (3:29,898) bio je 5,061 sekundu. Srebro u A finalu trke na kilometru pripalo je  najboljem kajakašu Portugalije Fernandu Pimenti (3:31,964), dok je trećeplasirani u trci bio Belgijanac Peters (3:32,401). Godinu dana ranije na EP u Poznanju poredak prve trojice prvoplasiranih bio je identičan, a Bojan se za razliku od Poljske na EP (sedmo mesto)  u Minhenu popeo u plasmanu stepenicu više.

Četverac u sastavu Andjelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov u finalu olimpijske discipline na deonici od 500m doveslao je do osmog mesta. Bila je to veoma uzbudljiva trka u kojoj se naš četverac odlično držao u grupi u prvih 300m nakon čega je počeo da pada kako se približavao ciljnoj liniji i tada je postalo sasvim jasno da nećemo imati priliku da se umešamo u borbu za odličja.  Zlato je osvojila posada Nemačke, drugoplsarani su bili Poljaci, dok je treće mesto pripalo Francuzima.

Osmoplasirani su bili i naši sprinteri u dvosedu, kombinacija Marko Novaković i Vladimir Torubarov koji su veslali disciplinu k2 200m u A finalu EP-a u Minhenu. Pobednik trke je bio dvosed iz Italije, drugoplasirani su bili predstavnici Poljske dok su do brozne doveslali reprezentativci Litvanije.

Kombinacija u dvosedu Marija Dostanić-Kristina Bedeč u A finalu discipline k2 500m u konkurenciji dama stigla je na cilj kao devetoplasirana. Medalje su otišle posadama Poljske, Belgije i Nemačke što je bio i konačan poredak u cilju vrlo uzbudljive trke. Naše devojke  su dale sve od sebe,  a očigledno ostvareni rezultat je maksimum u ovom trenutku.

Milica Novaković nije uspela da se plasira u A finale discpline k1 200m. Ona je u konkurenciji 9 takmičarki u polufinalnoj trci zauzela  šesto mesto što nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Tijana Arsić završila je takmičenje u polufininalu discipline c1 200m pošto je kroz cilj prošla kao devetoplasirana.

Iako je po rasporedu tamičenja bilo planirano da se finalne trke na 5km održe u subotu u popodnevnim terminima, zbog nevremena u Minhenu, program takmičenja pomeren je za nedelju.