Naši najbolji kajakaši i kajakašice završili su prve dve nedelje priprema u Turskoj.

Drago mi je što smo uspeli ove godine da na pripreme u Tursku doputujemo u velikom broju i pored nezgodne epidemiološke situacije, pre svega zahvaljujući pomoći Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Ono što mene kao selektora raduje jeste što je atmosfera u ekipi odlična što je veoma važno jer nas očekuje dugačka sezona„, naglasio je selektor Pavle Jovanov.

Naše reprezentativce ove godine očekuje veliki broj takmičenja sa vrhuncem na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Osnova ovogodišnjeg kalendara jesu tri velika takmičenja: Prvenstvo Evrope, šampionat sveta i, naravno, Olimpijske igre koje smo čekali i prošle godine. Ove godine je mnogo manje neizvesnosti nego prošle jer znamo da će takmičenja biti. Samim tim želja naših takmičara, ali i svih u stručnom štabu je veća. Jako mi je drago što svi rade punom parom i što se ne štede„, zadovoljan je selektor.

Na ovogodišnjim pripremama osim prekaljenih takmičara u Turskoj se nalaze i neke nove nade našeg kajaka.

Posebno mi je drago što smo ove godine naš tim pojačali članovima razvojnog tima jer mislimo i na podmladak i sada pravimo reprezentativce koji će u narednim godinama braniti boje naše zemlje, nadamo se, jednako uspešno kao i sadašnja generacija„, naglašava selektor Jovanov.

Osim kraćeg zahlađenja koje je trajalo svega nekoliko dana, vreme na pripremama za sada odlično služi naše reprezentativce.

Ovo je period u kojem odrađujemo osnovne, bazične, pripreme i s obzirom da je februar postoji mogućnost da vreme bude nešto lošije, sa čim su naši takmičari upoznati s obzirom da ovde dolazimo dugi niz godina. Za sada nas vreme služi tako da takmičari mogu da izveslaju sve dugačke deonice koje su planirane. S obzirom da sada gradimo osnovu za ovu godinu, pripreme osim veslanja podrazumevaju i naporne treninge kako u teretani, tako i treninge izdržljivosti„, dodao je selektor.

Naše reprezentativce ove godine očekuju tri velika takmičenja: kontinentalni i svetski šampionat i Olimpijske igre. Osim toga, srpski takmičari će imati dve prilike da izbore dodatne kvote za Tokijo. Prvu priliku imaće već sredinom maja u Segedinu.