Naša reprezentacija se iz Segedina vratila sa dve medalje. Od 2019.  na poslednja tri šampionata (2019-Plovdiv, 2021-Montemor) računajući i ovo u Segedinu, je upravo broj medalja (dve) koje smo osvajali. Ipak čini se da se u Madjarskoj ta brojka  mogla nadmašiti.

-Kao  čovek iz struke, smatram da smo mogli bolje da prodjemo-utisak je selektora Miroslava Rodića– Imali smo nekoliko zrelih posada za odličja, tu mislim pre svega na Dunju Stanojev, pa posadu Bacelj, Stanojev.  Očeivao sam i bolji rezultat  od četverca koji je bio srebrni na EP-u. Ajde da kažem da tu imam i razumevanja. I bilo je tesko da se uveslavaju  dve posade u razmaku od dve nedelje gledajući EP u Minhenu i SP u Segediinu. Morala se tempirati  forma za dva velika  takmičenja. Malo je teško to izvesti.

Selektor dodaje da ima i posada koje su je razočarale.

-Od Marije Dostanić da iskreno priznam, nisam ništa ni očekivao. Cele sezone  vesla  katastrofalno. Nije dobro odradila posao. Razočaran sam. I  njeno ponašanje je problematično. Moraćemo da vidimo šta ćemo sa njom u narednom periodu. Ja da sam na njenom mestu bih se zapitao šta i kako dalje sa karijerom koja je krenulo nizbrdo-oštar je selektor prema našoj najboljoj seniorki koja nije bila na nivou koji se od nje očekivao ove godine.

Ima i onih koji su prijatno iznenadili.

-Od naših juniora u četvercu nismo mogli nešto više da očekujemo od rezultata koji su ostvarili. Nisu razočarali. Juniorski  dvosed na 1000m  je prijatno iznenadio kao i Katalin Gere. Mala je fantasticno odradila zadatak. Imali smo i dobar miks kod juniora-analizira učinak u Segedinu selektor.

Sezona se privodi kraju, kakvi su utisci?

-Što se tiče seniorskog sastava nismo napravili nikakav pomak. Nisam zadovoljan. Kod mladjih imamo pomake i odatle treba da krenemo-napominje Rodić i dodaje-Na EP u Minhenu smo morali ograničiti broj trka po sportisti. Četverac je realno medju 5-6 u Evropi. Dvosed na 500m koji sam trenirao je morao napraviti bolji rezultat. Na žalost nismo uspeli. Ostaje za analizu. Ima mnogo faktora koji su na to uticali.

Planovi za narednu sezonu?

-Sledeća sezona nam je jako bitna. Imamo kvalifkacije za odlazak na OI u Parizu. Imamo povratnika u tim Milicu Novaković. Juniorka Stanojev nam prelazi u mladje seniorke.Moramo  formirati grupu od devojaka koje imamo na raspolaganju, da vidimo koje su nam discipline udarne za sledeću godinu. Što se tiče mukaraca podhitno moramo da održimo  sastanak struke. U lice svima treba reći kakvi su mogući problemi sa kojim se suočavamo. Imali smo nesuglasica tokom sezone, cela ekipa nije radila za reprezentaciju, više su radili za sebe, i treneri  i takmičari. Napravili smo jednu lošu atmosferu u ekipi koja je krenula od trenera i prenela se na takmičare što nije dobro. Naša dva-tri  najstarija takmičara poput Holeprta, Novakovića i Zorića imaju maltene nabolje rezultate. To nije dobro i ne obećava. Rezova će biti sigurno. Moramo podmladiti ekipu. Oslonac mora da bude  na mladjim takmičarima i moramo  raditi na duge staze. Ne mozemo za godinu dana da rešimo sve probleme, moramo raditi postepeno i rešavati problem po problem-zaključio je selektor.