Kajakaška reprezentacija Srbije otputovala je u Račice na prvi ovogodišnji Svetski kup. Put Češke otišlo je osamnaestoro takmičara, kao i selektor i pet trenera.

Na prvom Svetskom kupu na kojem će se naše posade takmičiti za jedno mesto u nacionalnoj selekciji, koliko je po disciplini dozvoljeno na evropskim i svetskim prvenstvima, o takmičarima će pored selektora Miroslava Rodića, brinuti i treneri: Uroš Pavlović, Uroš Mitjev, Đurica Levnajić, Nenad Kosijer i Dušan Ružičić, kao i fizioterapeut Miloš Malešević.

Svetski kupovi tradicionalno su takmičenja kojima počinjemo reprezentativnu sezonu. Kao i svake godine učešće na tim takmičenjima donekle funkcioniše kao nastavak priprema za ona najvažnija takmičenja koja nas očekuju. Prednost Svetskih kupova je u tome što za svaku zemlju mogu da nastupe po dve posade u svakoj disciplini zbog čega naši takmičari praktično imaju dvostruku korist: bore se međusobno za to jedno mesto koje će im doneti čast da brane boje naše zemlje, a istovremeno mogu da osete i kakva ih konkurencija očekuje u nastavku sezone jer, ako izuzmemo nacionalna takmičenja, sve reprezentacije tek u Račicama počinju sezonu“, naglasio je selektor, Miroslar Rodić pre polaska za Češku.

Sastav reprezentacije po disciplinama:

 

K2-500 Stefan Vekić, Strahinja Stefanović
K2-500 Marko Novaković, Vladimir Torubarov

K4-500 Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov

K1-1000 Bojan Zelar
K1-1000 Mihailo Subotić

K2-1000 Milenko Zorić, Ervin Holpert
K2-1000 Filip Ratkov, Miodrag Ikadinović

K1-5000 Bojan Zdelar

K1-200 Marija Dostanić
K1-200 Kristina Bedeč

K1-500 Marija Dostanić
K1-500 Kristina Bedeč

K2-500 Dina Bacelj, Dunja Stanojev

K1-1000 Kristina Bedeč

K1-5000 Marija Dostanić

K2X-500 Marko Dragosavljević, Dunja Stanojev
K2X-500 Marija Dostanić, Bojan Zdelar

C1-200 Tijana Arsić
C1-500 Tijana Arsić

Takmčenje u Račicama počinje u petak i završava se u nedelju. Preliminarnu satnicu ovogodišnjeg Svetskog kupa 1 u Račicama možete pronaći OVDE. Konačne startne liste biće poznate tek u četvrtak uveče, posle tehničkog sastanka.