Reprezentacija Srbije jutros je doputovala u Duizburg, gde će se od srede do nedelje učestovati na Svetskom šampionatu u sprintu i parakajaku koje ujedno prvedstavlja  i kvalifikaciono tamičenje za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu iduće godine.

Sastav našeg nacionalnog tima broji 15 reprezentativaca, od čega ih trinaestoro nastupa u sprintu, osam momaka, pet devojaka, i dvojica parakajakaša. Nastupićemo u ukupno 10 disciplina, 9 u sprintu od čega je pet olimpijskih, i jedna u parakajaku koja je takođe olimpijska. Boje Srbije u sprintu brane: Miloš Stojkov, Branko Lagundžić, Ervin Holpert, Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov, Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Dunja Stanojev i Kristina Bedeč. Naš tim u parakajku predstavljaju: Strahinja Bukvić i Vuk Radovanović.

Stručni štab uz selektora Miroslava Rodića čine treneri: Uroš Pavlović, Simo Boltić, Đurica Levnajić, Uroš Mitjev, Antun Novaković i Petar Tatar. Tim lider reprezentacije je sporski direktor Slaviša Stajović, dok su u timu još fizioterapeut Luka Knežević i psiholog Đorđe Koldžić. U Duizburg je doputovala, ovoga puta u svojstvu međunarodnog sudije i Jovana Stanojević.

-„Bili bi zadovoljni kada bi ostarili dve kvote koje smo planirali kada smo ulazili u kompletan projekat vezan za olimpijske igre Pariz 2024. Bez obzira na odličan rezultat koji smo ostvarili pre mesec ipo dana u  Krakovu ovde u Nemačkoj posao će biti značajno teži. Očekujem jednu normu u muškom i jednu u ženskom kajaku. Sve preko toga je apsolutno veliki uspeh“-na glas razmišlja kada su u pitanju očekivanja selektor Miroslav Rodić i dodaje da u ovom trenutku o medaljama naš tim ne razmišlja-„ Ulaskom u finale u olimpijskim disciplinama što je prioriet, 90 posto smo u normi.U tom momentu možemo da razmišljamo i o medalji. Dok kod ne dodjemo u takvu situaciju mislim da bi bilo neralno da se bavimo bilo kakvim progonzama“.

Selektor Miroslav Rodić

Reprezentaciju Srbije u Duizburgu predstavljaju sledeći sportisti po disciplinama:

Sprint

K1 200m Luka Stojkov

K1 500m Branko Lagundžić

K2 500m Ervin Holpert, Marko Dragosavljević

K4 500m Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov

K1 1000m Branko Lagundžić

K1 500m Milica Novaković

K4 500m Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković, Dunja Stanojev,

K1 1000m Kristina Bedeč

K1 5000m Kristina Bedeč

Parakajak

KLM 200 Strahinja Bukvić, Vuk Radovanović

Posle današnjeg treninga koji je odrađen u popodnevnim satima, naša ekipa sutra ima probu na startnim blokovima na regatnom centru u Duizburgu. Odlična atmosfera, lepo raspoloženje, osmeh i pozitivna energija su nešto što u ovom trenutku krasi naše momke i devojke koji sa puno optimizma dočekuju start šampionata u sredu.