Kandidati za nacionalni tim u konkurenciji slaloma ove godine će se za predstojeću sezonu i nacionalna izborna takmičenja pripremati u Sloveniji. Zahvalјujući dugogodišnjoj odličnoj saradnji Kajakaškog saveza Srbije sa nacionalnim savezom Slovenije naši potencijalni reprezentativci deo priprema će obaviti u Solkanu, a deo u Tacenu pokraj Ljublјane.

U Solkan je doputovala prethodnica slalomaške ekipe, članovi nacionalnog tima iz 2020. godine, Miloš Jevtić i Marko Đorđević u pratnji trenera Milana Đorđevića.

Zahvalјujući dobroj saradnji našeg Saveza i Kajakaškog saveza Slovenije imaćemo na raspolaganju za treninge staze najvišeg evropskog i svetskog ranga. Uslovi za trening su odlični. Sada treniramo na stazi u Solkanu na kojoj se ove godine uz ostale trke održava i Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore. Jedan deo priprema obavićemo i na stazi na Tacenu na kojoj će ove godine biti održano i svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore„, raportira Milan Đorđević iz Slovenije.

Osim što će imati priliku da treniraju na najbolјim stazama, našim slalomašima će sigurno u pripremnom periodu pomoći i prisustvo nekoliko vrhunskih svetskih takmičara sa kojima će moći zajedno da treniraju.

Za dve nedelјe na pripreme u Sloveniju otputovaće još petorica takmičara: Vukašin Nikolić, Vuk Bazić, Petar Radojković, Andrija Jevtić i Milutin Nedelјković u pratnji selektora Gorana Jovanovića.

Na samom kraju priprema, naši takmičari će poslednjeg vikenda marta učestvovati na trci u Solkanukoja se boduje za poredak na listi Međunarodne kajakaške federacije koja će biti izborna za sastav reprezentacije.