Kajakaški savez Srbije predstavio je danas novog selektora i stručni štab reprezentacije.

Upravni odbor Kajakaškog saveza Srbije za novog selektora za sprint na period od četiri godine imenovao je dr Pavla Jovanova. U stručnom štabu osim selektora nalaze se još i glavni trener Akoš Vereckei i trener ženskog dela reprezentacije Miroslav Rodić.

Naše ambicije za narednu godinu nisu tajna. Cilј je da u Tokiju najmanje ponovimo uspeh iz Rija, a želјa nam je da se iz Japana vratimo sa najmanje jednom medalјom više„, iskren je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

S obzirom da je Mađarska jedna od najuspešnijih nacija u našem sportu i da su mađarski stručnjaci na ceni u svetu, odlučili smo da angažujemo Akoša, a njegovim angažovanjem smo promenili i sistem rada reprezentacije i to tome će voditi računa Pavle Jovanov, dok će im pomagati i Miroslav Rodić„, predstavio je Nišović novi stručni štab.

Novi selektor, dr Pavle Jovanov, naglašava da je sezona pred nama puna izazova.

Nadamo se da će ove promene da donesu nešto dobro. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju. U narednom periodu, pored Olimpijskih igara imamo još dosta takmičenja, što za seniore, što za mlađe kaegorije. Zato sezonu treba da dočekamo spremni“, naglasio je novi selektor.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Očekujemo veliku pomoć od Akoša Vereckeija. Takođe, u rad će biti uključeni i naši treneri sa kojima ćemo usko da sarađujemo. Cilj nam je da stručnim radom stvaramo šampione a ne da čekamo da se sami pojave“, apostrofirao je selektor promenu sistema rada koji je već javno dostupan.

Novi trener, dvostruki olimpijski, šestostruki svetski i osam puta šampion Evrope, Akoš Vereckei, naglasio je da je spreman za nove izazove.

Već 15 godina se bavim trenerskim poslom. Trudiću se da iskustvo i znanje iskoristim na ovoj poziciji. Upoznat sam sa kvalitetom srpskih takmičara, verujem da ćemo uspeti da zajedničkim radom dođemo do očekivanih rezultata“, rekao je Vereckej zahvaljujući se Mirku Nišoviću na ukazanom poverenju.

Takmičari su počeli sa individualnim treninzima, dok će krajem meseca biti održano prvo testiranje na osnovu kojeg će biti napravlјeni specijalizovani treninzi za reprezentativce.