Posle četiri dana nadmetanja na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Krakovu, Marko Đorđević u nastupu u svojoj prvoj godini kao mlađi senior uspeo je da dovesla do polufinala discipline k-1 i završivši tamičenje na 24 mesto u konkurenciji 30 takmičara.

Devetnaestogodišnji Nišlija je u svojoj prvoj trci kao mlađi senior na jednom velikom međunarodnom tamičenju završio kao 28-osmi sa vremenom 104,86 sekundi (16,37 sekundi zaostatka za pobednikom trke). Naš drugi predstavnik, u ovoj disciplini, četiri godine stariji Miloš Jevtić bio je 27-mi sa vremenom 104,27 sekundi u prvoj trci u konkurencji 40 takmičara.

Nakon druge vožnje, Đorđević je u konkurenciji 20 takmičara, završio trku na 10 mestu sa vremenom 106,09 sekundi (14,72 sekunde zaostatka za pobednikom trke) što mu je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Miloš Jevtić je u drugoj trci završio takmičenje plasmanom na 13 mesto sa ostvarenim vremenom 108,35 sekundi i time se oprostio od mlađeseniorske konkurencije jer ga u narednim godinama očekuje nastup u seniorskoj kategoriji.

U polufinalu gde je nastupilo prvih 20 tamičara iz prve vožnje i 10 iz druge, Marko Đorđević završio je trku na 24 mestu sa vremenskim ostvarenjem od 116,75 sekundi (26,41 sekundu slabije od pobednika polufinala) Poljaka Krstofa Majrčaka kasnije ispostavilo se vicešampiona starog kontineta u discplini k-1 u konkurenciji mlađih seniora. Prvak Evrope postao je Austrijanac Mario Lejtner, dok je Belgijanac Gabrijel De Koster bio bronzani.

Srpski slalom je tako dočekao posle 12 godina da ima predstavnika u polufinalu u olimpijskoj disciplini (k1), po prvi put u konkurenciji mlađih seniora. Poslednji put takav rezultat (polufinale) ostvaren je na EP u Solkanu 2008 godine (P.Pavlović, D. Stojiljković i F. Bukara, juniori), a pre toga 2007 (Krakov Poljska-M.Pavlović, junior) i 2004 (Krakov Poljska-M.Pavlović junior).

Takmičenje u slalomu u Poljskoj okupilo je u konkurenciji mlađih seniora učesnike iz 19 zemalja.