Grupa od 23 najbolјih srpskih kajakaša i kajakašica stigla je u Belek u Turskoj. U sada već tradicionalnoj zimskoj bazi za veslačke pripreme, naši najbolјi kajakaši boraviće narednih šest nedelјa.

U Tursku su doputovali Anastazija Bajuk, Anđelo Džombeta, Bilјana Relić, Bojan Zdelar, Branko Lagundžić, Ervin Holpert, Eva Barta, Kristina Bedeč, Marija Dostanić, Marko Dragosavlјević, Marko Novaković, Marko Subotić, Mihailo Subotić, Milenko Zorić, Milica Novaković (Starović), Nebojša Grujić, Nikola Kovačević, Nikola Rasulić, Olivera Mihajlović, Petar Milković, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov i Želјana Petrović. O fizičkoj pripremi takmičara vodiće računa fizioterapeut Miloš Malešević, dok će plan i program priprema za veoma zahtevnu i dugačku sezonu sprovoditi treneri Nenad Kosijer, Miroslav Rodić, Uroš Pavlović, Čaba Feher i Akoš Vereckei.

Na pripremama u Antaliji od ranije su Strahinja Stefanović i Marko Tomićević, kao i trener Milan Đenadić.

Ekipa je stigla u odličnom raspoloženju i svi su spremni i orni za naporan period priprema jer nas očekuje veoma duga sezona puna izazova. Nadam se da će nas vreme poslužiti i da ćemo uspeti da odradimo sve što smo zacrtali„, naglasio je selektor Pavle Jovanov.

Osim momaka i devojaka koji su već počeli pripreme u Antaliji, u Tursku će u narednom periodu putovati još takmičara koji će tamo boraviti u različitim terminima.

Naša želјa i plan jeste da ove godine, s obzirom na veliki broj izazova koji nas očekuje, na bazične pripreme u Tursku odvedemo sve kandidate za razvojni, međunarodni i olimpijski tim i da mlađim takmičarima omogućimo da treniraju sa našim najtrofejnijim i najiskusnijim takmičarima„, dodao je selektor Jovanov.

Na međunarodnoj sceni naše reprezentativce u sprintu očekuje veliki broj takmičenja ove sezone, a prvo takmičenje će biti olimpijske dokvalifikacije sredinom maja u Segedinu.