Antalija i Belek tradicionalno su baza za veslačke pripreme nacionalnog tima Srbije u toku februara i marta, kao i većine evropskih reprezentacija.

Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista koji borave na pripremama u ovo dova godine u tom turskom gradu, Kajakaški savez Turske organizuje „Glorija kajakaški kup“, na kojem se održavaju trke na 5 hiljada metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Srpski reprezentativci koji se nalaze u Beleku na veslačkim pripremama, iako su još uvek u trenažnom procesu, odlučili su da provere trenutnu formu.

Iako su još uvek u početnom stadijumu priprema za predstojeću sezonu, srpski takmičari osvojili su pet medalja u Antaliji: jednu zlatnu, i po dve srebrne i bronzane.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

U konkurenciji dama kao i prošle godine, dve srpske repezentativke završile su na pobedničkom postolju. Trijumfovala je Milica Starović, ispred Kristine Bedeč.

Ovo je dobar pokazatelj da smo preko zime dobro radili, da održavam iz sezone u sezonu dobar kvalitet i to je ono što mi je cilj: da pokažem prvo sebi, a zatim i ostalima da smo dobro radili i da sezona koja je pred nama može da bude obećavajuća„, naglasila je Milica posle osvajanja medalje.

 

U muškoj seniorskoj konkurenciji srpski reprezentativci takođe su osvojili dve medalje. Ervin Holpert prošao je kroz cilj kao drugi, dok je najniže mesto na pobedničkom postolju zauzeo Bojan Zdelar.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Kao i prošle godine na Gloria Kupu trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, svetski šampion u toj disciplini.

 

Na ovogodišnjem Gloria Kupu medalju je osvojio i Mihailo Subotić koji je u konkurenciji mlađih seniora zauzeo treće mesto.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Ovo nije moja disciplina, ali volim da je veslam i volim da je gledam i bila je posebna vrsta izazova sa mene, tako da mi je baš drago što sam uzeo ovu medalju„, zadovoljan je Subotić.

 

Ove godine na ‘Gloria kupu’ učestvovalo je 150 takmičara i takmičarki iz 12 zemalja, koji su odmerili snage u 14 kategorija. Među onima koji su dobili tu čast da dodeljuju medalje, našao se i predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, koji je dodelio medalje najboljima u seniorskoj konkurenciji kanua jednokleka.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Osim pojedinačnih medalja, srpski tim je osvojio Gloria Kup u ženskoj timskoj konkurenciji, u muškoj seniorskoj ekipnoj konkurenciji, kao i u konkurenciji mlađih seniora naš tim zauzeo je drugo mesto.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Selektor našeg nacionalnog tima dr Pavle Jovanov naglašava da je zadovoljan, pre svega, onim što su naši takmičari uradili u dosadašnjem delu priprema, ali i osvojenim medaljama na „Gloria kupu“:

 

Ovo je podstrek da nastavimo da radimo tempom koji smo započeli ovu pripremnu sezonu. Ovo takmičenje i rezultati su svakako potvrda da smo na dobrom putu da se spremimo za Olimpijske igre koje iščekujemo ove godine. Visoki plasmani koje su naši takmičari ostvarili na ovom takmičenju meni govore da su svi posvećeni treninzima i da dobro treniraju i srećan sam zbog toga„, naglasio je selektor.

Organizatori u Beleku preduzeli su sve potrebne mere kako bi se svi učesnici tog takmičenja osećali sigurno zbog straha od širenja COVID-19 virusa.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Deo srpskog nacionalnog tima sutra se vraća u Beograd, dok drugi deo reprezentacije u Beleku ostaje do 23. marta.