Svečanim defileom nacionalnih zastava i učesnika ulicama Ivree koja je 2018. godine upisana u UNESKOvu listu Svetske baštine, svečano je otvoreno ovogodišnje Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u slalomu.

Među 407 takmičara sa pet kontinenata naći će se i dvojica slalomaša iz Srbije. U konkurenciji juniora, boje Srbije braniće Vuk Bazić, dok će se u konkurenciji mlađih seniora takmičiti Marko Đorđević. O našim takmičarima u Ivrei vodiće računa selektor za slalom, Goran Jovanović.

 

 

Takmičenje u Ivrei počinje u utorak kada će se na stazi na reci Dora Baltea veslati ekipne trke. Većš u sredu počinje takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji. Od naših takmičara prvi će na stazu izaći Marko Đorđević (sreda, 09:49) u K1. Druga vožnja u toj disciplini veslaće se istog dana sa početkom u 11 sati i 45 minuta.

Trke u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji juniora zakazane su za 7. jul. Vuk Bazić u prvoj vožnji startovaće u 9 sati i 33 minuta. Druga vožnja prema programu takmičenja startovaće u 11 sati i 20 minuta.

Polufinale i finale u kajaku u kategoriji mlađih seniora zakazano je za petak, dok će se juniori u polufinalu i finalu na stazi naći dan kasnije.

Poslednji dan takmičenja, nedelja, rezervisan je za takmičenja u novoj olimpijskoj disciplini, ektremni kajak.

 

 

Startne liste i rezultate Svetskog prvenstva u Ivrei možete pronaći klikom ovde.

Live stream prenos, osim na našoj Facebook stranici, možete pratiti i preko zvaničnog Youtube kanala Svetske kajakaške federacije.