Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u slalomu u Češkim Budejevicama počelo je ceremonijom otvaranja i defileom učesnika i nacionalnih zastava u utorak 09.08.2022. godine. Češka je prvi put domaćin Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore i ugostiće više od 300 takmičara iz 24 evropske zemlje.

Veštačka staza na reci Vltavi je izgrađena 1980. godine tako što su prirodni meandri iskorišćeni i pretvoreni u stazu za slalom. Takođe je napravljena i hidreoelektrana koja obezbeđuje dovoljnu količunu vode za stazu.

Našu zemlju će u mlađeseniorskoj konkurenciji predstavljati Marko Đorđević, dok će u juniorskoj konkurenciji nastupati Vuk Bazić, Milutin Nedeljković i Petar Radojković. O takmičarima u Češkoj će voditi računa selektor za slalom Goran Jovanović uz pomoć trenera Milana Đorđevića.

Takmičenje startuje u četvrtak kvalifikacionim trkama mlađih seniora i prvi će veslati Marko Đorđević disciplinu K1 u 9 sati i 23 minuta, zatim slede kvalifikacione trke juniora. Takođe u disciplini K1 prvi nastupa Petar u 10 sati i 40 minuta, Milutinov start trke je jedan minut kasnije u 10 sati i 41 minut, dok će Vuk veslati u 11 sati i 08 minuta.

U popodnevnim časovima će se veslati i timska trka 3xK1 gde će naši juniorski reprezentativci nastupiti od 16 sati i 57 minuta.

Polufinalne i finalne trke u kajaku su u planu za sredu, dok se tmičenje završava u četvrtak 14. avgusta trkama ekstremnog kajaka.