Na održanoj sednici UO Saveza, prvoj posle 15. marta, zbog epidemiološke situacije (u međuvremenu sve ostale su održane elektronski), na dnevnom redu našle su se mnogobrojne tačke.

Analiziran je učinak sportista koji su u organizaciji Saveza učetvovali na jedinim međunarodnim tamičenjima ove godine u sprintu: Olimpijskim nadama i Svetskom kupu u Segedinu, kao i učešće reprezentacije na EP za juniore i mlađe seniore u Krakovu (Polјska).

U materijalu za sednicu našao se i predlog za imenovanje stručnog štaba u sprintu za 2021. godinu. Posle izborne kontrole održane u avgustu i nastupa u Segedinu, na Svetskom kupu, poznat je i sastav reprezentacije do aprila sledeće godine, kada će biti održana nova izborna kontrola.

Usvojen je plan i program selektora  za sezonu 2020/2021 u spritnu, a stručni štab je proširen. Selektor dr Pavle Jovanov je predložio, a UO usvojio da  pored Akoša Vereckejija, Miroslava Rodića, Nenada Kosijera, Milana Đenadića i Đurice Levnajića, novi članovi struke budu Uroš Pavlović, Uroš Mitjev i Čaba Feher. Poznati su i reprezentativni članovi olimijskog, međunarodnog i razvojnog tima, ukupno 38 sportista. Novina je da je ovom prilikom selektor imenovao svoje pomoćnike-koordinatore i to Slavišu Stajovića za kajak (mlađi seniori i juniori), Miloša Petrovića za kanu i Milenka Našagaćina za parakajak.

Doskorašnji selektor za spust Slaviša Stajović prelaskom na novu funkciju podneo je ostavku, a na predlog predsednika Mirka Nišovića, UO je prihvatio da se na mesto v.d. selektora imenuje Sreten Bilјić.

Savez je u ovoj godini, opredelio izvesna sredstva, s obzirom na situaciju sa korona virusom i manjak takmičenja, da kupi sportsku opremu i na taj način pomogne klubovima. Za kupovinu ergometara, čamaca za mini kajak, mini kanu i takmičarskih čamaca odvojena je značajna suma novca, blizu 8 miliona dinara, što je najveća nabavka opreme u istoriji kajakaškog sporta, zahvalјujući sredstvima MOS-a, koja je namenjena kao „pomoć klubovima“ i perspektivnim takmičarima.

Drago mi je što smo uspeli da ponovo okupimo Upravni odbor na jednom mestu posle pauze zbog korona virusa i što smo svi dobrog zdravlja. Iako smo redovno održavali elektronske sednice, sačekao nas je gust raspored i veliki broj tačaka koje smo pokrili zajedničkim radom. I pored svih problema koje smo svi imali zbog pandemije Kovida-19 mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je ovo, ipak, bila uspešna godina na reprezentativnom nivou i da se novi sistem rada pokazao uspešnim. Takođe, srećan sam što smo posle dugo godina bili u mogućnosti da uz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta jedan deo novca iskoristimo za nabavku opreme klubovima i pojedincima od kojih se u budućnosti mnogo očekuje – naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

UO  je razmatrao, molbe i zahteve na izmenu određenih sportskih pravila i odlučio da se  deo njih stavi na javnu raspravu.