Reprezentativci Srbije u kajaku i kanuu sprint održali su prvi zajednički trening. Na Adi Ciganliji na prvom zajedničkom trening tesitranju pod budnim okom selektora, Pavla Jovanova, i njihovih individualnih trenera veslalo je tridesetsedmoro takmičara.

Većina srpskih reprezentativaca pripreme za predstojeću sezonu počeli su još 1. oktobra u svojim klubovima i po individualim programima.

Danas smo se okupili u Beogradu prvi put i mislim da smo imali veoma produktivan trening. Ovo je bila odlična prilika da se prvi put okupimo svi, i takmičari i stručni štab, kao i treneri – naglasio je selektor Jovanov.

Plan je da se zajednički treninzi održavaju jednom mesečno, a na prvom treningu takmičari su testirani na deonici od 10 kilometara. U narednim prilikama takmičare očekuju raznovrsni testovi.

U početnom delu priprema radićemo testove u teretani, fiziološke testove, pokazatelje opšte spremnosti kako bismo na sistematki način mogli da pratimo pripreme načih takmičara jer nas sledeće godine očekuje veoma naporna sezona – objasnio je selektor.

Srpske kajakaše u 2021. godini očekuju, pre svega, četiri velika međunarodna takmičenja, te planiranje sezone sa četiri perioda u kojima reprezentativci moraju da budu spremni na vrhunskom nivou predstavlja veliki izazov.

Na počeku sezona očekuju nas dodadne kvalifikacije za Tokio. Nadamo se da će Olimpijske igre definitivno biti održane i da ćemo kraj sezone provesti u Tokiju. Pre toga očekuju nas i evropsko i svetsko prvenstvo, tako da je pred nama svakako jedna naporna sezona – naglasio je Jovanov.

Selektor je dodao i da su pripreme počele na vreme, te da su takmičari u novi ciklus priprema ušli odmorni i sa novom motivacijom.

Mislim da je celokupna situacija sa koronom takmičare naterala da pronađu novu motivaciju i koliko sam uspeo da vidim na testiranju, pre nego što analiziramo podatke, svi su dobro raspoloženi i u dobroj su formi. Ovu godinu smo završili sa četiri medalje na Svetskom kupu i mislim da je to s obzirom na okolnosti i prošlogodišnje rezultate ogroman uspeh koji daje nadu za uspešnu sezonu koja je pred nama – zaključio je selektor Jovanov.