Naša najbolja kakajašica, Milica Novaković, podelila je utiske iz Tokija pred početak takmičenja u kajaku sprint.

Generalno je sve stvarno dobro, Japanci su vrlo dobri domacini, ima puno volontera svuda koji su i vise nego raspolozeni da pomognu, pa je samim tim atmosfera topla i dobra“.

Iskusna takmičarka ocenila je i regatni centar na kojem će se održati takmičenja na Olimpijskim igrama.

Objekti gde se održava takmičenje su izvanredni i odlično organizovani. Sve je na jednom mestu, ne trošimo mnogo vremena na transport do staze, autobusi su česti, pa je samim tim sve olakšano. Jedino što bih izdvojila jeste da prirodni uslovi nama sprint kajakašima na mirnim vodama baš i ne idu na ruku, jer veslamo praktično na moru koje je pregradjeno velikim betonskim zidom. Međutim, taj zid ipak ne može da zašiti stazu kad krene da duva jak vetar sa mora i zbog toga je dosta nemirna staza. Ali ono što je važno to je da su svima uslovi jednaki i niko nije pošteđen toga, tako da se moramo prilagoditi svemu i biti u stanju da damo svoj maksimum u kakvim god uslovima da nastupamo!

Milica naglašava i da je važan deo priprema za takmičenje i atmosfera u srpskoj delegaciji.

Osvojene medalje su za nas ogroman podstrek, mislim da to motiviše čitav tim Srbije, kojeg smo svi deo i iako smo iz individualnih sportova, na takmičenju kao što su Olimpijske igre, svi smo deo iste ekipe i meni lično veoma znače osvojene medalje naših takmičara, kao i dobri nastupi

Takmičenje u kajaku sprint u Tokiju počinje sutra.

Željno iščekujemo početak naših trka i mogu slobodno da kažem to u ime cele kajakaške ekspedicije da se nadamo što boljem uspehu i dobrom nastupu!

 

FOTO: Sergej Medvedev / Canoesport.ru

Raspored srpskih reprezentativaca u kvalifikacijama

02. avgust

02:58 kvalifikacije K1-200 Milica Novaković
03:45 kvalifikacije K1-1000 Bojan Zdelar

4. avgust

02:51 kvalifikacije K1-200 Bojan Zdelar
02:58 kvalifikacije K1-200 Strahinja Stefanović
03:40 kvalifikacije K1-500 Milica Novaković