Uvođenje nove platforme za striming obezbediće da će Svetaka kajakaška federacija biti u mogućnosti da nastavi da pokriva svoje glavne događaje svetske klase globalnoj publici, rekao je predsednik Tomas Konjecko.

ICF je uživo emitovao svoj prvi međunarodni događaj u sezoni, svetski kup u kajaku i parakajaku u Mađarskoj, na svojoj novoj Recast platformi. Takođe je prikazao najzanimlјivije delove i odabrane reprize trka na svom ju tjub kanalu Planet Canoe.

Predsendik ICF-a Konjecko  je rekao da je nova kombinacija dovela do rekordnog broja gledanosti.

„Veoma smo zadovolјni brojem fanova koji su se prijavili prvog vikenda da podrže našu uzbudlјivu novu opciju gledanja, ali takođe ozbilјno shvatamo njihove povratne informacije i preduzećemo korake da pokušamo da pojednostavimo proces registracije“, rekao je Konjecko I dodao „Naravno, sa svakim novim poduhvatom uvek se javljaju  problemi, ali smo uvereni da imamo platformu koja nam može dobro poslužiti u budućnosti. I što je ovo partnerstvo uspešnije, to ćemo više moći da gradimo pokrivenost u godinama koje dolaze.Trenutno trošimo više od jedne četvrtine našeg godišnjeg budžeta na stvaranje visokokvalitetne televizijske produkcije naših velikih događaja. Bilo bi nam teško da održimo taj nivo finansiranja, zbog čega nam je Recast toliko važan.Naši obožavaoci i šira porodica kanua su od nas očekivali određeni kvalitet emitovanja, a ovo je najbolјi način na koji možemo da osiguramo ne samo da se nastavi u budućnosti, već i da se nove tehnologije mogu koristiti-zaključio je predsendik ICF-a.

Gledaoci iz skoro 70 zemalјa prijavili su se da gledaju ICF Svetski kup na Recast-u. Platforma nudi gledaocima opciju da plate nešto više od cene šolјice kafe da bi gledali ceo vikend vožnje kanuom, ili da gledaju besplatno gledanjem reklama i delјenjem sadržaja.

Reprize trka i najzanimlјiviji događaji na Jutjubu imali su mnogo više od 200.000 pregleda tokom vikenda, što je skoro udvostručilo broj lјudi koji su gledali odgovarajući svetski kup prošle godine.

Više od 20 emitera na četiri kontinenta je takođe prikazalo trke uživo ili odložene tokom vikenda u Segedinu, što je još jedan pokazatelј sve veće podrške kajakaškom  sportu širom sveta u ovoj godini kvalifikacija za Olimpijske igre.

Konjecko  je rekao, a prenosi sajt ICF-a, da će Recast provajderi i ICF uzeti u obzir povratne informacije dobijene od publike tokom tamičenja u Segedinu, i da će nastaviti da se trude da svim lјubitelјima sporta obezbede najbolјe moguće iskustvo gledanja.

ICF i Recast su sastavili vodič korak po korak kako bi pomogli gledaocima da pristupe i dobiju najbolјe iskustvo sa nove platforme.

Korak po korak vodič za ICF na Recast: https://www.canoeicf.com/how-sign-up-recast-and-start-watching

ICF na Recast stranici sa čestim pitanjima: https://www.canoeicf.com/planet-canoe-recast-channel-faq

Planet Canoe na Recast: https://watch.recast.tv/home

Drugi ICF Svetski kup u kanuu u sprintu biće održan u Poznanju, u Polјskoj, koji počinje u petak.