Bojan Zdelar najuspešniji je kajakaš Srbije na SP u Segedinu, poslednjeg dana planetarnog takmičenja u kolevci svetskog kajaka. Zdelar je posle brozne na 1000m, došao do trećeg mesta na pobedičnom postolju u jednosedu na duplo kraćoj deonici (1:39,10). Poredak u A finalu k1 500m bio je identičan raspletu na 1000m održanom u subotu. Adam Varga (22) pokazao je da dominira planetom u konkurenciji mladjih seniora. Srebni na 1000m iz Tokija i srebrni sa nedavno završenog seniorskog EPa iz Minhena (k1 500) pokazao je klasu pred domaćom publikom. Deonicu od pola kilometra preveslao je u vremenu 1:38,36 i  došao najvišeg mesta na pobedičnom postolju. Najbolji jednosedaš Australije zlatni sa OI iz Japana (k2 1000m) Tomas Grin (23) bio je srebrni sa zaostakom za pobednikom trke 11 stotinki (1:38,47). Naš as Bojan Zdelar zaostao je za Vargom 74 stota dela sekunde, a za Australijancem 0,63 stotinke.

-Izuzetno sam zadovoljan utiskom kojim sa ostavio. Ovo je sigurno bilo najjače takmičenje u poslednjih par godina, odnosno od kada se takmičim u kategoriji mladjih seniora. Čast mi je da sam bio rame uz rame sa nakvalitetnijim takmičarima iz našeg sporta. Radi se o momcima koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama-sumirao je utiske sremskomitrovčanin posle dve osvojene medalje.

Zdelar nije uspeo da odbrani prošlogodišnji naslov prvaka Sveta u jednosedu na 500m ali je nastavio kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima. Za najtofejnijeg kajakasa Srbije u poslednje tri godine ovo je nauspešnije prvenstvo Sveta s ozbirom da je na poslednja dva osvajao po medalju kada je reč o kategoriji takmičara do 23. godine. Od naredne sezone u predolimpijskoj godini kada nas očekuju kvalifikacije za OI u Parizu, ono što je novina za Zdelara, gledaćemo ga i u grupnim  posadama, gde će osim u jednosedu, juriti prvi seniorski trofej, što dobra vest za srpski kajak kojem u poslednje tri godine nedostaju medalje sa seniorskih takmičenja.

-Želja mi je osim jednoseda na 1000m, da probam i dvosed na 500m novu olimpijsku disciplinu i na tome ču da radim naredne sezone-otkrio je svoje planove Zdelar.

Dunja Stanojev najbolja sprska predstavnica u juniorskoj kategoriji u A finalu discipline k1 500m doveslala je do 5. mesta (1:59,10). Italijanka Sara Del Grata novi je šampion planete u olimpijskoj disciplini na pola kilometra sa vremenom 1:55,35. Drugoplasirana je bila Slovakinja Sidova (1:56,16) a trećeplasirana Nemica Hermanusen (1:57,02).

Prvenstvo Sveta završeno je  danas trkama na 5 kilometara. U juniorskoj kategoriji Srbiju su predstavljali   Dunja Stanojev u ženskoj (10 mesto)  i Luka Manjenčić u muškoj konkurenciji (24.mesto).