Mirko Nišović reizabran je na funckiju prvog čoveka Kajakaškog saveza Srbije kao jedini kandidat. Na danas održanoj redovnoj izbornoj Skupštini Saveza Nišović je od 37 clanova (od 43) koliko je bilo prisutno dobio jednoglasnu podršku da u naredne četiri godine predvodi srpski kajak.

Zahvaljujem se svima koji su mi dali apsolutno povernje. Radim ono što volim. Kajak je moj život daću sve od sebe i gledati da uvedemo promene u odnosu na prethodni period da bi svi u Savezu i vezani za njega  ozbiljno shvatili da se od nas više očekuje-kontatovao je Nišović.

Na današnjim izborima glasalo se javno, tako da je i Upravni odbor koji je predložio novi-stari predsednik dobio jednoglasnu podršku članova Skupštine.

U novi UO predloženi su članovi koji su već obavljali ovu funkciju u prethodnom mandatu poput Čede Karanovića, Trifuna Stankovića  i Dragane Bajić dok su novi članovi UO postali Milutin Lukić, Željko Ilić, Cveta Gojić, Lidija Đorđević i Pavle Jovanov.

Članovi Nadzornog odbora birani su tajnim glasanjem. Od 5 kandidata najveći broj glasova imali su Petar Belić, Stevan Knežević i Nenad Plazinić.

O planovima Saveza Nišović je rekao.

Ono što nas očekuje za par meseci je organizacija EP-a za juniore i seniore do 23 godine na Adi Ciganliji. Uz organizaciju ovog takmičenja prioritetni zadatak će biti na struci da nešto promene na bolje, jer nemožemo biti zadovoljni plasmanom na Olimpijskim igrana u odnosu na sve ono što je uloženo jer je izostao rezultat. Smena generacija i promena olimpijskih disciplina učinili su  svoje. Očekujemo i nove mlade snage da stasaju uz ove strarije i ostaje da se svi zajedno nadamo se da ćemo imati više sreće u ovom olimijskom ciklusu koji je uveliko počeo.

Novi stari predsednik istakao je veliku podršku MOS-a i izuzetnu saradnju sa Olimpijskim komitetom.

Zahvalni smo i Ministarstvu i Olimpijskom komitetu na na svemu učinjenom u podršci našem sportu. Svetska kajakaška federacija je uvođenjem novih disciplina u svoj program tera nas da se prilagođavamo novonastalim trendovima tako da pored već standardnih sprinta, slalom i spusta koje negujemo u narednom periodu moramo se baviti i novom olimpijskom disciplinom ekstremnim slalomom kao i razvijati SUP (veslanje na dasci)-zaključio je novoizabrani predsednik Saveza.