Naši reprezentatici zaustavljeni u polufinalu ICF rejking trke u Solkanu. Iznenadjenje je priredio mladi Kravljevčanin, najbolji junior Srbije u slalomu Vuk Bazić koji je nadmašio svog starijeg reprezentativnog kolegu iz Niša, mlađeg seniora Marka Đorđevića obezbedivši u polufinalu bolji plasman. Bazić je u konkurenciji 40 tamičara, koliko ih je startovalo u disiciplini k1 zauzeo 32. mesto sa vremenom 95 sekudi 58 stotinki. Đorđević se morao zadovoljiti plasmanom na 34. poziciju sa vremenskim ostvarenjem 113 sekudni 38 stotinki (dva kaznena boda).

Bazić je imao zaostatak za pobednikom trke legendarnim slovenačkim slalomašem, osvajačem srebra sa OI iz Rija, četrdesetogodišnim Peterom Kauzerom 14,24 sekunde, dok je Đorđevićem zaostatak bio značajno veći i iznosio je 32,04 sekunde.

To je epilog današnjeg prepodnevnog takmičarskog dela programa u Novoj Gorici. Popodnevni deo rezervisan je za finalne trke u kojima nažalost nećemo imati predstavnike.

Druga izborna trka za našu selekciju u slalomu održaće se prema usvojenom kalendaru, u Skoplju, na IKAS kupu koji se održava 6. i 7. aprila 2024. godine u glavnom gradu Severne Makedonije.