Drugog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u spustu koje se održava  u Skoplju na programu su bile timske trke u disciplini klasik. Zlatne medalje pripale su Francuskoj (muška kategorija 3xc1), Nemačkoj (ženska kategorija 3xk1)  i Sloveniji (muška kategorija 3xk1).

Slovenački kajakaši Simon Oven, Nejc Žnidarčič i Anže Urankar ponovili su uspeh od pre šest godina kada je Skoplje bilo  domaćin seniorskog EP-a. Tada  (2017), su trke odžane na Vardaru, a sada su Slovenci pokazali kvalitet i  na reci Treska. Slovenački trio došao je do titule prvaka Evrope preveslavši stazu od 3,5 kilometra u vremenu 9 minuta, 38 sekundi, 91 stoti. Belgijska kombinacija Leo Montule, Joren Bogaerts i Kilijan Mersmans završila je trku na drugom mestu sa zaostatkom od 2,39 sekundi, dok su češki kajakaši Adam Satke, Jan Šindelar i Filip Novak bili treći. Naši predstavnici se nisu proslavili. Imali su peh na kraju staze, sudarili su se i izgubili 15 sekundi. Tim u sastavu Marko Marjanović, Neven Kleut i Alen Tahirović imao je zaostatak  za pobednicima trke, timom Slovenije od  1 minuta 11 sekundi 79 stotinki. Izveslano vreme  od 10 minuta 50 sekundi 70 stotinki bilo je dovoljno tek za 12. poziciju od 13 ekipa učesnica.

Francuska je osvojila  zlatnu medalju u muškoj C1 klasik timskoj trci pobedivši ispred nemačkog tima koji je na cilj stigao drugi, dok su do bronzanog odličja doveslali češki kajakaši.

Nemice su u timskoj trci kajak jednoseda (3xk1)  bile najbrže. Francuskinje su bile drugoplasirane, a na trećoj pozciji završile su predstavnice Italije.

U drugom delu današnjeg dana, veslale su  masters trke, ali su bile deo nezvaničnog programa Evropskog prvenstva. Nemački kajakaš David Pjaskovski bio je najbrži u muškoj starosnoj grupi 35+(10:05,12),  a slede Ljubomir Spasik iz Severne Makedonije i naš  Sreten Bilјić, aktuelni selektor reprezentacije u spustu, koji je u konkurenciji 23 takmičara koji su bili podeljeni u četiri starosne kategorije (+35,+45,+55 i +65) zauzeo 7. mesto sa vremenom 10:42,77.

U petak se takmičenje nastavlјa pojedinačnim nastupima u kvalifikacijama sprinta.

Lajv stiming je planiran na ECA kanalu, međutim zbog tehničkih ograničenja i problema sa internet konekcijom na mestu dešavanja, u kanjonu Matka, ogranizator je najavio da stiming možda neće funkcionisati kako treba i zamolio za razumevanje.