U polјskom Krakovu održava se Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u slalomu.

Za reprezentaciju Srbije nastupili su Aleksandar Bošković i Marko Đorđević u juniorskoj i Pavle Đorđević, Ognjen Dimitrijević i Miloš Jevtić u konkurenciji takmičara do 23 godine.

Naši takmičari u ekipnoj konkurenciji u kategoriji mlađih seniora u kajaku zauzeli su 20. mesto. Titula je pripala Francuzima, srebro su osvojili Slovenci, a bronzu Španci.

U pojedinačnoj konkurenciji, na žalost, nijedan od petorice naših predstavnika nije uspeo da se plasira u polufinale, već su se od takmičenja oprostili već posle kvalifikacija.

Na ovogodišnjem Šampionatu sveta u kvalifikacijama učestvovalo je ukupno 77 takmičara u prvoj, odnosno 47 u drugoj vožnji i u konkurenciji juniora i mlađih seniora. U obe starosne kategorije progresija je bila identična: mesto u polufinalu iz prve vožnje obezbedilo je prvih 30 takmičara, dok je prolaz u polufinale iz druge vožnje bio rezervisan za prvu desetoricu. Ostali takmičari završili su učešće na Svetskom prvenstvu.

Naši predstavnici u konkurenciji juniora u ukupnom poretku zauzeli su sledeće pozicije:

  1. Marko Đorđević
  2. Aleksandar Bošković

Naši predstavnici u konkurenciji takmičara do 23 godine u ukupnom poretku zauzeli su sledeće pozicije:

  1. Pavle Đorđević
  2. Ognjen Dimitrijević
  3. Miloš Jevtić

Titula je pripala Francuzu Polu Ulenu, srebro njegovom sunarodniku Maturinu Madoreu, dok se bronzom okitio Austrijanac Mario Lajtner.