Na ovogodišnjem Svetskom kupu koji će se od 24. do 27. septembra održati u Segedinu, priliku da se takmiče dobiće i takmičari koji su tek ušli u seniorsku konkurenciju.

Među takmičarima koji će imati priliku da se okušaju sa iskusnijim takmičarima su i Stefan Vrdolјak i Vojin Rudović.

Velika mi je čast što sam uopšte izborio mesto među ‘velikim’ seniorma i da što mogu da idem na tako jedno veliko takmičenje. I veoma bih voleo da se pokažem u dobrom svetlu jer ću dati svoj maksimum kako bih i sledeće godine mogao da se takmičim u konkurenciji ozbilјnih takmičara„, iskren je Rudović.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Stefan Vrdolјak i Vojin Rudović će zajedno sa Danilom Živkovićem i Lukom Stojkovim veslati četverac na 500 metara.

Učešće na Svetskom kupu za nas je neka vrsta predigre za narednu sezonu s obzirom da je taj čamac pravlјen za takmičenje mlađih seniora i očekujem da ćemo napraviti solidan rezultat„, objasnio je Vrdolјak.

 

Pripreme u četvercu mlađi seniori odradili su na Adi Ciganliji zajedno sa seniorskim četvercem koji je sastavlјen od naših prekalјenih i uspešnih takmičara. Mlađi seniori zajedničke treninge su iskoristili da i nauče ponešto od iskusnijih kolega iz reprezentacije, ali i da malo i odmere snage sa našim najbolјim takmičarima.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Lepše je trenirati među starijima i svetskim šampionima i to mi je mnogo značilo. Naučio sam da pratim i da imam dobar osećaj u čamcu. Naučio sam neke finese i sitnice za koje ranije nisam ni znao da postoje tako da mi je to dalo dodatni vetar u leđa„, otkrio je Vojin.

 

Uvek je bolјa atmosfera sa njima i uvek možemo nešto novo da naučimo jer su šampioni i iskusniji su, ali su nam istovremeno i konkurenti i tako ih doživlјavamo i na treningu i na takmičenju„, nije krio ambicije Stefan.

Svetski kup u Segedinu, koje je jedino međunarodno kajakaško takmičenje u sprintu ove sezone konkurencija će biti jaka. Bez obzira na činjenicu da su tek zakoračili u seniorske vode i Vojin i Stefan očekuju dobar rezultat njihovog četverca.

Svima je cilј da izveslamo najbolјu trku i da prođemo što bolјe moguće. Bio bih zadovolјan ulaskom u finale s obzirom na konkurenciju„, otkrio je Stefan.

Želim da izveslamo trku života i nadam se da će to biti dovolјno da uđemo u finale„, saglasan je Vojin.

Svetski kup u Segedinu okupiće više od 350 takmičara iz 33 zemlјe.