U poslepodnevnom programu prvog dana Svetskog kupa u kajaku i parakajaku za seniore u Segedinu, veslane su kvalifikacije u disciplinama na 200 metara. Boje Srbije branilo je dvoje takmičara i oboje su odlično izveslanim trkama izborili mesta u polufinalu.

Milica Starović plasirala se u polufinale jednoseda na 200 metara. Starovićeva je pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi, pošto je najkraću deonicu izveslala za 39.75 sekundi. Za mesto u finalu, Milica će se boriti u petak od 16 sati i 18 minuta.

FOTO: Nina Jelenc / KSS

Kvalifikacije u jednosedu na 200 metara obeležila je Novozelanđanka Lisa Karington koja je u svojoj kvalifikacionoj grupi pobedila, pošto je stazu izveslala za neverovatnih 38 sekundi i 53 stotinke, što je najbrže vreme izveslano u toj disciplini.

FOTO: Nina Jelenc / KSS

Mesto u polufinalu u jednosedu na 200 metara izborio je Strahinja Stefanović. I Strahinja je trijumfovao u svojoj kvalifikacionoj trci koju je izveslao za 33.97 sekundi, što je bilo ukupno 2. vreme u kvalifikacijama. Od Strahinje je u kvalifikacijama jedino bio brži olimpijski šampion u toj disciplini, Britanac Lijam Hit (33.71). Za mesto u finalu, kao pobednik jedne od ukupno osam kvalifikacionih grupa, Strahinja će se boriti u petak od 16 sati i 33 minuta.