Kajakaški savez Srbije na tradicionalnom „Danu kajaka“ u u restoranu „Azaro“ na Adi Ciganliji proslavio je još jednu uspešnu godinu i nagradio najuspešnije u 2019. godini i postavio ambiciozne planove za predstojeću godinu.

Prošlu godinu obeležio je Strahinja Stefanović osvajanjem srebra na svetskom seniorskom i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Daleko važnije izborio je i normu za Olimpijske igre u Tokiju, što je pošlo za rukom i Milici Starović. Odlični su bili i mlađi seniori koji su osvojili pet medalјa na Evropskom u Račicama, a ono što njihov uspeh dodatno čini većim jeste i to što smo sigurni da će i oni uskoro nastaviti tradiciju sadašnjih seniora i osvajanja medalјa na velikim takmičenjima„, naglasio je u pozdravnom govoru predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

Planovi za 2020. godinu nisu tajna i Nišović ih je potvrdio na „Danu kajaka“:

Pripreme su već uveliko u toku jer nas pre krune sezone, Olimpijskih igara, očekuju prvo olimpijske dokvalifikacije gde će naši takmičari koji već vredno rade pokušati da izbore još mesta za Tokio, ali ne treba zanemariti niti evropska prvenstva za seniore u Piteštiju i juniore u Moskvi, kao i svetska prvenstvo za juniore u Brandenburgu i prvi put ove godine, svetsko prvenstvo za neolimpijske discipline koje će se održati u Segedinu.„, naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije uz želјe da 2020. godina bude jedna od uspešnijih.

 

NAGRADE

Na „Danu kajaka“, nagrađeni su i nauspešniji u protekloj godini u nekoliko kategorija:

Najuspešniji u kategoriji slaloma je klub Ibar iz Kraljeva, koji je prošle godine bio najuspešniji i u kategoriji spusta. Najbolјi klub u sprintu 2019. godine bio je klub Zorka iz Šapca.

Najuspešniji trener u sezoni na izmaku je Milan Đenadić.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

 

U pojedinačnim kategorijama, nagrade za najbolje mlade sportiste dobili su Olivera Mihajlović i Branko Lagundžić.

 

FOTO: Nebojša Radović / KSS

U seniorskoj konkurenciji, među damama, najuspešnija je Milica Starović, dok je u muškoj konkurenciji najbolji u 2019. godini Strahinja Stefanović.

 

FOTO: Nebojša Radović / KSS

 

Na Danu kajaka predstavljen je i kalendar Kajakaškog saveza Srbije za 2020. godinu.

[pdf-embedder url=”https://kajaksrbija.rs/wp-content/uploads/2020/01/kalendar-2020-kss.pdf”]