Pripreme za predstojeću kajakašku sezonu uveliko su u toku. Dok jedan deo tima trenira na Jahorini, olimpijski vicešampion iz Rija, Milenko Zorić prvi deo priprema odrađuje u Bačkoj Palanci.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Osim što pripremni deo sezone može da provodi sa porodicom, Milenko ističe i da mu zbog relativno tople zime boravak u Bačkoj Palanci omogućava i da več u ovom periodu godine izlazi i na vodu na popularnoj „Tikvari“:

Ove zime imamo lepo vreme tako da još uvek izlazim na vodu i veslam. Koristim priliku da skupim što više kilometara na vodi. Pored toga radim treninge na suvom i trčim kako bih pobolјšao aerobiju. Takođe treniram i u teretani kako bih povećao snagu i izdržlјivost„, objašnjava Zorić.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Veslački treninzi jednako još uvek ne podrazumevaju izveslavanje određenih deonica, već se baziraju na velikoj kilometraži i uvežbavanju tehnike.

Mislim da je moja tehnika dobra, ali na svakom treningu koristim priliku da popravim poneki detalј jer uvek može da se napreduje„, iskren je Zorić.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Trening u teretani u ovom periodu priprema svodi se na treninge snage.

Radim najviše benč i privlak, radimo i dosta zgibova i jačamo mišiće ruku i ramena. Ono što je, možda, i najvažnije jeste i vežbanje trbušnih mišića jer su oni veoma važni u zaveslaju. U suštini vežbamo sve mišiće tela„, objašnjava Bačkopalančanin.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Trčanje je sastavni deo treninga izdržlјivosti, i jednako kao i sa veslačkim treninzima, još uvek se bazira na istrčavanju velikih deonica. „Prošle nedelјe sam probao da istrčim dvadeset kilometara i jedva sam se vratio, ali sam ipak uspeo u tome!„, uz smeh dodaje Milenko.

Sredinom januara deo reprezentacije putuje na zimske pripreme na Roglu u Sloveniji i Milenko planira da taj deo priprema odradi sa ostatkom našeg tima.