Bazični deo priprema, jedan od naših najtrofejnijih kajakaša, Marko Novaković odrađuje u Bečeju. Marko ističe da mu veoma prija da zimski period provodi kod kuće:

Ovde mogu da napunim baterija onako kako mi prija i ukoliko budem imao moguićnost da ceo zimski period priprema odradim ovde, iskoristiću je„, kaže Novaković.

Topao decembar Marko koristi da odradi i treninge na vodi:

Srećna okolnost je što nam vreme dozvolјava da još uvek možemo da izlazimo na vodu jer meni to u potpunosti odgovara. Videćemo kako će se zbog toga zima produžiti. Na vodu izađem kad god mogu i za sada radim samo na održavanju zaveslaja i vežbanju tehnike„, iskren je Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

S obzirom da je Novaković specijalista za sprint i trke na 200 metara, bazični deo priprema koristi da najviše radi na snazi.

Gledam da u jednom danu odradim samo jednu grupu mišića i da sve grupe odradim u toku nedelјe. U ovom periodu radim sa velikom kilažom i manjim brojem ponavlјanja. Kasnije ću preći na nešto manje težine i veliki broj ponavlјanja kako bih povećao i izdržlјivost„, kaže Marko.

 

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Osim teretane Marko trči, ali i koristi to što u Sportskom centru „Mladost“ u Bečeju može da odrađuje i eksplozivne treninge na kratkim deonicama u bazenu.

Desi se ponekad da trčim malo duže, ali se ti treninzi svode na sprinteve, da li u bazenu kada plivam, ili kad trčim, i uvek ispoštujem sve što mi trener zada„, objašnjava Novaković.

 

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Seniorski tim veslačke pripreme odradiće u februaru i martu kada će boraviti u Turskoj. I pored toga što koristi relativno blagu zimu i da u Bečeju izlazi na vodu, Marko se raduje veslačkim pripremama:

Jedva čekam da izađemo na vodu jer ja, iako tako ne izgledam, nisam lјubitelј ovih statičkih treninga tako da uvek gledam da pobegnem na vodu da veslam„, iskren je Marko.