Početni deo pripremnog perioda u Bačkoj Palanci odrađuje i Marko Dragosavlјević. Dvostruki šampion Evrope u jednosedu na 200 metara prvi deo priprema koji provodi u svom gradu provodi odrađuje na suvom: u teretani, na ergometru i na trčanju.

Najviše radim na snazi i na tome da povećam svoju izdržlјivost u teretani, kako bih mogao da uradim što više ponavlјanja sa velikim težinama jer mislim da će mi to dosta pomoći na mojoj deonici od 200 metara.„, kaže Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Bazični deo priprema Dragosavlјević odrađuje prema planu svog trenera, Uroša Pavlovića.

Trening je organizovano šaroliko. Radim sa svim spravama koje se mogu videti u teretani, ali najviše radim benč i privlak, zgibove radim sa dosta opterećenja, kao i propadanja. Radim na eksplozivnim ponavlјanjima, ali i van teretane ubacujem i eksplozivno trčanje na kratkim deonicama„, naglašava Dragosavlјević.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Osim teretane i trčanja, Marko redovno trenira i na ergometru oko sat vremena jer smatra da bez tog rreninga ne bi mogao jednako dobro da vesla svoju deonicu. Iako zimski deo priprema provodi u Bačkoj Palanci, jednom nedelјno putuje za Šabac gde trenira zajedno sa Nebojšom Grujićem. Osim toga, u Šapcu radi i njegov trener sa kojim se konsultuje u vezi sa napretkom i dalјim tokom priprema.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

I pored blage zime, Marko ne izlazi na vodu jer smatra da mu u ovom periodu priprema više odgovara suvi trening.

Za trening na vodi ima dovolјno vremena kada od februara krenemo sa treninzima u čamcu jer od tog trenutka nema stajanja do kraja sezone„, dodaje Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

 

Reprezentacija Srbije sredinom januara putuje na Roglu gde će odraditi visinske zimske pripreme, dok će u februaru i martu boraviti u Beleku na prvim veslačkim pripremama.