Naš predstavnik u spustu na divljim vodama, Marko Marjanović, proteklog vikenda na Svetskom kupu u Celju zabeležio je odlične rezultate. Iako nije bio zadovoljan nastupom na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Francuskoj, kaže da je verovao da će u Celju moći da pokaže napredak, i to je i učinio.

Iskreno, ja sam prezadovoljan pokazanim vožnjama. Iz trke u trku mislim da mi je išlo bolje i bolje i u poslednjoj finalnoj trci sam napravio najbolje vreme od svih kvalifikacionih vožnji i od jučerašnjeg finala. Tako da sam stvarno prezadovoljan. Atmosfera je bila sjajna i hvala svim navijačima koji su tu bili iz Slovenije

U odnosu na prošlu godinu, napravio si veliki napredak. Šta je razlog tome?

Prošle godine sam bio četvrti na Evropskom prvenstvu do 23 godine u Solkanu. Nastavio sam da radim i treniram. U Treinjaku na Svetskom prvenstvu nisam pokazao moje najbolje vožnje. Staza je bila zaista dosta teška i verovao sam da ovde mogu da popravim rezultat i bilo je sve kako treba.”

Kakav je plan za budućnost?

Neki plan za sledeću sezonu je sigurno Evropsko prvenstvo u Skoplju. To je staza koju poznajem i na kojoj sam već nekoliko puta bio i imam želju da se tu pripremim i napravim najbolji rezultat do sada“.

Zaključio je Marjanović koji je prvod gana Svetskog kupa u Celju u disciplini klasik zauzeo dvanaesto mesto, dok je u naredna dva dana takmičenja u disciplini sprint zauzeo jedanaesto i osmo mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Ceo razgovor sa Markom Marjanovićem možete pogledati na našem Youtube kanalu.